6. kolo
30.09.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RB Lipsko - FC Augsburg 2:1

RB Lipsko potvrdilo velké ambice i proti Augsburgu. Je jasné, že po šesti kolech zůstane v těsném kontaktu s čelem tabulky (tedy možná kromě Bayernu).

V 11. minutě se o slovo přihlásil Marcel Sabitzer a Marwin Hitz jeho pokus vyrazil. K odraženému balonu se přiřítil Emil Forsberg a zamířit do sítě z malého vápna pro něho nebyl pražádný problém - 1:0.

Lipsko však nevedlo vůbec dlouho. Jmenovitě to byl Korejec Ji Dong-Won, kdo na rohu pokutového území nejprve naznačil přihrávku na napravo nabíhajícího spoluhráče, aby vzápětí udělal nějaký ten krok více ke středu a technickou střelou se parádně trefil ke vzdálenější tyči.

Pak si Paul Verhaeg úplně neporadil v duelu s Forsbergem a mohl z toho těžit Timo Werner. Jenže z dobré pozice napálil břevno. Ve 40. minutě předvedl výbornou práci znovu švédský záložník ve službách RB, leč jeho sólo nakonec Hitze neohrozilo. Poločas uzavřel Werner tím, že propásl potencionálně nebezpečnou příležitost.

Z kraje druhé půle se rozhodl úřadovat Sabitzer, ale dvakrát byl ve vzájemném souboji úspěšnější brankář Hitz. V 52. minutě už to byl jiný příběh. Jeden z obránců hostí se zapomněl, takže Sabitzerova přihrávka šajtlí na hranici šestnáctky byla v pořádku. Tam se jí chopil Poulsen, popoběhnul a dal góla, který se ukázal býti vítězným - 2:1.

Družina Dirka Schustera musela začít hrát více dopředu, čehož těsně po hodině hry mohl využít Werner, jehož padesátimetrový sprint ale skončil střelou nad. Die Roten Bullen si pak vedení hlídali, ale v závěru utkání o něj mohli přesto přijít Alfred Finnbogason však na Pétera Gulácsiho nevyzrál, takže celek ze Saska připisuje třetí letošní výhru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 3. zápase zajíždí do Lipska papírově nejslabší soupeř. Se 2 silnějšími získali 4 bodíky . Urvou ted alespon jeden??

Reagovat
smazaný uživatel

Moje odpověd zní- ne.

Reagovat
smazaný uživatel

RB vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu o Augsburgu, takže souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele