1. kolo
28.08.2016 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - SC Freiburg 2:1

Duel mezi Herthou Berlín a Freiburgem nabízel po celé utkání průměrný fotbal a zdálo se, že si domácí těsný náskok, který získali díky pěkné trefě Vladimíra Daridy, udrží. V nastaveném čase se však děly věci. Nováček nejvyšší soutěže totiž v 93. minutě zásluhou Nicolase Höflera vyrovnal, o chvíli později ovšem zajistil tři body pro Starou dámu Julian Schieber.

Svěřenci Pále Dárdaie byli dnes lepším týmem a tři body si tak zasloužili, ačkoliv je vydřeli až v heroickém závěru. Výrazně dominovali především v úvodním dějství, mnoho velkých příležitostí si ale nevypracovali. Nejnadějněji se jevila rána Mitchella Weisera z pravé strany, kdy míč prosvištěl jen kousek vedle vzdálenější tyče.

Po změně stran už bylo před oběma brankami více vzruchu. V 56. minutě si po centru Vladimíra Daridy málem vsítil vlastní gól Nicolas Höfler. Skóre se měnilo až pár chvil nato a opět u toho byl český středopolař. Celou akci perfektně rozjel Genki Haraguči, Vedad Ibišević pak přiťukl míč Daridovi a ten nechytatelnou dělovkou k levé tyči otevřel skóre.

Freiburg se poprvé výrazně připomněl v 69. minutě, kdy z hranice pokutového území zakončoval Vincenzo Grifo těsně vedle. Postupem času se domácí zatáhli a přenechali iniciativu hostům. To se jim vymstilo až v třetí minutě nastavení, kdy se po rohovém kopu Grifa trefil hlavou přesně kapitán Höfler.

Když už se zaplněný Olympijský stadion smiřoval s dělbou bodů, přišel moment pro střídajícího Juliana Schiebera, jenž přišel na hřiště až v 85. minutě. Po sérii odrazů se balón odrazil právě k Schieberovi a ten umístěnou střelu k zadní tyči překonal Schwolowa a rozhodl o vítězství Berlíňanů.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele