1. kolo
26.08.2016 20:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 6:0

Mistrovský Bayern vykročil k zisku pátého bundesligového titulu v řadě rázným krokem a stejně jako v úvodu loňské sezóny i letos v zahajovacím utkání nového ročníku uštědřil svému soupeři debakl. Brémy potvrdili, že se jim v Allianz Areně dlouhodobě nedaří, také kvůli hattricku Lewandowskeho prohráli 6:0 a za posledních pět ligových zápasů v Mnichově tak inkasovali dohromady 26 branek, přičemž vstřelili pouze tři.

Carlo Ancelotti si snad lepší vstup do své nové kariérní etapy nemohl přát. Jeho svěřenci na Werder vlítli od samého začátku a díky rychlým brankám dostali soupeře na kolena. Gólový koncert načal Xabi Alonso. Defenzivní záložník, jehož Ancelotti vedl už v Realu Madrid, si nějakých dvacet metrů od brány zpracoval odražený míč po centru Phillipa Lahma a dokonalou ranou z voleje nedal plachtícímu Wiedwaldovi nárok zasáhnout.

Na další trefu nemusela zaplněná Allianz Arena dlouho čekat. Franck Ribéry nádhernou kolmicí vyslal do samostatného úniku Roberta Lewandowskeho, který z úhlu překonal špatně postaveného Wiedwalda a zvýšil na 2:0. Ačkoliv se dnes polský kanonýr dočkal hattricku, kdyby proměnil všechny své vyložené šance, mohl dát hattricky klidně i dva. V 33. minutě například po Müllerově pěkné ráně do tyče trestuhodně minul prázdnou branku.

Lewadowski spálil do poločasové přestávky ještě jednu obrovskou příležitost, kdy se po parádní kombinaci ocitl sám před Wiedwaldem, jenž se tentokráte blýskl a zakončení vytáhl na břevno. Nejlepší střelec minulého ročníku Bundesligy ale své zaváhání napravil čtyřicet vteřin po příchodu z kabin, kdy si naběhl na krásný centr Thomase Müllera a v těžké pozici dokázal uklidit balón do sítě.

Po hodině hry to už bylo 4:0. S Müllerem si tentokráte vyměnil míč výborně hrající kapitán Phillip Lahm a z úhlu zamířil nechytatelně na zadní tyč. Třetí asistenci si Thomas Müller připsal v 73. minutě. Ofenzivního univerzála Bayernu tentokráte výborně vysunul Lahm, Müller přihrál pod sebe Francku Ribérymu a na jeho dělovku pod břevno byl Felix Wiedwald krátký.

O chvíli později poslal střídající Maximilian Eggestein k zemi agilního Thiaga Alcantaru a hlavní rozhodčí Dingert ukázal na značku pokutového kopu. Nařízené penalty se ujmul Lewandowski a s přehledem zkompletoval hattrick, čímž zároveň uzavřel na konečných 6:0.

Výsledek zcela odpovídá dění na trávníku, domácí zápasu naprosto dominovali a i při tak vysokém výsledku můžeme říct, že ještě mnoho šancí zahodili. Navzdory tomu musejí být v bavorském velkoklubu se vstupem do sezóny nadmíru spokojeni.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele