31. kolo
29.04.2017 15:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:2

Je jisté, že Mohuč čekají tři náročné zápasy. Gladbach už v podstatě může být v klidu, ačkoliv je zřejmé, že před začátkem sezony pomýšleli v Borussia-Parku výš.

O něco lépe začali domácí. Už ve 4. minutě se k hlavičce dostal Japonec Yoshinori Muto. Yann Sommer však stál přesně tam, kde měl, a jeho pokus vcelku s přehledem zneškodnil. Na druhé straně dvakrát zkoušel Huthovu pozornost Lars Stindl. Hříbata byla dále aktivní, a proto nebude velkým překvapením, že šla po třiceti minutách do vedení.

Niko Schulz pelášil s balonem, seč mu nohy stačily, aby ho v pokutovém území naservíroval Larsi Stindlovi rovnou před odkrytou klec - 1:0. Pěkná fotbalová akce, jaké jsme byli od Gladbachu zvyklí vídat ještě za dob Luciena Favreho. Brosinski potom sice poslal Sommerovi dva dalekonosné pozdravy, ale pak už zase hráli především Heckingovi svěřenci.

Z dálky to zkoušel Mahmoud Dahoud. Pak po Bénesově rohu hlavičkoval těsně vedle levé tyče Andreas Christensen. Poločas tedy skončil lépe pro hosty. V tom druhém stačilo Karimu Onisiwovi pouhých čtyřicet sekund na to, aby nechtíc posunul míč k Niko Schulzovi, jenž takovou žabkou cílil přesně k pravé tyči - 0:2.

Další šance patřila Stindlovi, nicméně ten - podobně jako patnáct minut poté André Hahn - našel akorát připraveného Jannika Hutha. Pak se toužil zase z dálky prosadit Brosinski. Martin Schmidt reagoval tím, že na hřiště poslal čerstvé síly, včetně Jhona Córdoby, kterému chybělo v 74. minutě ke gólu opravdu málo.

Následovala další Brosinskiho pumelice, která Sommerovi pořádně vyprášila rukavice, stejně jako ta z přímého kopu z 87. minuty, jíž musel posouvat nad břevno. Švýcarský gólman však čisté konto neudržel. Těsně před vypršením řádné hrací doby zahrávali die Nullfünfer rohový kop. Kulatý předmět se odrazil k Pablovi de Blasisovi, jehož střela by dost možná doputovala do sítě, nicméně Yoshinori Muto nechtěl ponechat nic náhodě a zblízka zaznamenal svůj čtvrtý zářez v sezoně - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude maso, asi dám na book.

Reagovat
smazaný uživatel

cize to davas čo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Přiklonil bych se k neprohře favorita- nedal jsem, a dobře udělal.

Reagovat
smazaný uživatel

ja už z toho Gladbachu neviem vystať, tie ich vysledky su uplne mimo podávania..ale dobre si urobil :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele