22. kolo
21.02.2016 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 1:1

Stuttgart sice tentokrát nevyhrál, bod z půdy Schalke ale potvrdil jeho skvělou formu. Domácí vedli od 14. minuty, kdy se prosadil Younes Belhanda, čtvrt hodiny před koncem však na konečných 1:1 vyrovnával Martin Harnik..

Hostující kouč Jürgen Kramny může být nakonec spokojen - jeho tým neprohrál poosmé v řadě a v roce 2016 nasbíral 13 z možných 15 bodů, stejně jako lídr z Mnichova. Dnes mohl být výsledek ještě lepší, nebýt skvělého výkonu domácího gólmana Ralfa Fährmanna (zejména ve druhém dějství).

Na Königsblauen byla zpočátku vidět únava po náročném zápase Evropské ligy v Doněcku (0:0) a Christian Gentner vyzkoušel Fährmannovu pozornost už po několika minutách. Domácí se ale rychle zkonsolidovali a jejich odpověď byla ukázková: pokus Alessandra Schöpfa sice ještě brankář Przemyslaw Tytoń vyrazil, proti hlavičce dorážejícího Belhandy však už neměl šanci. Marocký playmaker je v posledních týdnech vůbec klíčovou postavou svého týmu - gólem nebo asistencí přispěl ke čtyřem z posledních pěti gólů Schalke.

Teprve po změně stran jako by se hosté rozpomněli na svoji explozivní formu a v domácím vápně najednou začalo být pořádné horko. Daniel Didavi málem oslavil svoje šestadvacáté narozeniny vyrovnávací trefou, Fährmann byl ale proti; rána Tima Wernera a akrobatický volej Alexandru Maxima se mezi tři tyče pro změnu nevešly vůbec.

Stupňující se tlak Stuttgartu se však nakonec vyplatil, když střídající Martin Harnik zakončil rychlou akci pohotovým doklepnutím z bezprostřední blízkosti. Domácí se v závěru spoléhali zejména na agilního žolíka Franka Di Santa, byl to však opět Kramného tým, kdo málem ukořistil třetí trefu zápasu: šance Maxima s Harnikem doslova volaly po gólu, skvělý Fährmann ale remízu pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Noustress

ty vole 450€ v pí či schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele