15. kolo
05.12.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2:1

Matná forma Leverkusenu pokračuje. Dnes se v Berlíně hrálo o Ligu mistrů a domácí Hertha zaslouženě triumfovala 2:1; pomohlo jí k tomu i vyloučení Sebastiana Boenische už v sedmnácté minutě. Vítěznou trefu si připsal po hodině hry Brooks..

Radost českým fanouškům udělal Vladimír Darida, který v sedmé minutě otevřel skóre; Javier Hernández však po půlhodině vyrovnal, takže se rozhodovat muselo až po obrátce. Nutno dodat, že forma domácích určitě není náhodná. Hertha před vlastním publikem triumfovala už popáté ze sedmi pokusů, navíc má velice dobrou obranu (statisticky čtvrtou nejlepší v lize). A zatímco Leverkusen je až příliš závislý na Chicharitovi, který si připsal šest z posledních devíti klubových gólů, Stará dáma skutečně budí dojem vyrovnaného, funkčního mužstva.

Domácí sice naposledy prohráli s Bayernem, to však není žádná ostuda - a dnes bylo vidět, že na hráčích tento zápas žádné špatné vzpomínky nezanechal. Hertha byla od začátku lepší, zatlačila soupeře do defenzivy a brzy se jí povedlo stvrdit dominanci vedoucím gólem, který vstřelil Darida po krásné týmové akci. Když byl o deset minut později poslán pod sprchy Boenisch za kriminální faul, vypadalo to s šancemi Bayeru opravdu všelijak.

Nutno uznat, že hosté se navzdory nepříznivému průběhu zápasu nevzdali; podařilo se jim vrátit do hry, vyrovnat síly na trávníku a také srovnat skóre na poločasových 1:1. Chicharito zakončoval z ostrého úhlu po Mehmediho přihrávce.

Po změně stran však už rozjetá Hertha opět ovládala hru, mistrně využívala početní převahy a po zásluze se dočkala vítězné branky. Po rohovém kopu se míč dostal až do vápna, kde John Brooks vystoupal nejvýše ze všech a tvrdou hlavičkou do vinglu zpečetil těsný triumf.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele