21. kolo
14.02.2016 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 3:2

Důležité vítězství zaznamenali fotbalisté Hamburku, kteří před vlastními fanoušky přetlačili Mönchengladbach 3:2 a poprvé v tomto kalendářním roce se radují ze tří bodů. Hosté tak utrpěli ztrátu v boji o Ligu mistrů, naopak domácí se vzdálili sestupové zóně..

Klíčovým momentem byl závěr první půle; Hříbata totiž už ve 14. minutě poslal do vedení Fabian Johnson, domácí ale dokázali otočit dvěma brankami do šatny. Vyrovnávali vlastní trefou Hintereggera (39'), již následoval gól Rudněvse (41'). Vítězný gól vstřelil Iličević jedenáct minut před koncem; hostující Raffael už v samém závěru pouze korigoval skóre.

Domácí vstoupili do utkání nervózně a bylo znát, že od 14. kola čekají na vítězství. Zkušený stoper Emir Spahić dokonce málem daroval Hříbatům vedoucí gól, když jeho hrubka vybídla ke skórování Raffaela, ten se však dostal do ofsajdového postavení. Na druhé straně se proti svému někdejšímu zaměstnavateli málem vytáhl Josip Drmić, gólman Yann Sommer si však s jeho ránou poradil.

Vedoucí gól pro Gladbach byl logickým vyústěním obrazu hry v úvodní čtvrthodině. Obrana Hamburku nedokázala odklidit dlouhý nákop, Thorgan Hazard nacentroval do vápna a Johnsonovi stačilo pohodlně dorážet. Domácí v první půli tahali za kratší konec, pomohlo jim však štěstí - volej Gideona Junga se otřel o bránícího Hintereggera a zapadl do brány. 1:1. Obrat do poločasu pak dokonal Rudněvs, který konečně ukázal svůj dřímající střelecký instinkt (letos skóroval teprve podruhé).

V září Hamburk rozstřílel Borussii na její půdě 3:0, což vedlo kouče Luciena Favreho k odstoupení; zároveň jde o nejvyšší výhru přístavního týmu v této sezoně. Také dnes bylo po změně stran vidět, že to svěřenci Bruna Labbadii na tohoto soupeře zkrátka umí. Domácí sevřeli svého soka do kleští a Drmić mohl zvyšovat na 3:1, na míč ale nedosáhl. Pojistku tak přidával až střídající Ivo Iličević, hlavičkující z bezprostřední blízkosti.

Gladbach s přibývajícím časem stále více těžil z práce Granita Xhaky, body ale vytěžit nedokázal. Švýcarský záložník se snažil, dokonce skvělým pasem nabil Hazardovi do velké šance, nicméně Hamburk si vedení už pohlídal. Raffaelovo snížení z poslední šance zápasu na tom nic nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Rudnevs

Artjoms Rudnev !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele