21. kolo
13.02.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hannover 96 1:0

Borussia Dortmund udržela svoji neporazitelnost v novém kalendářním roce, když podle očekávání před vlastními fanoušky udolala poslední Hannover. Utkání sice nabídlo jediný gól, dortmundští ale předvedli zcela dominantní představení..

Hrdinou zápasu se stal autor osamocené branky Henrik Mchitarjan, který zlomil hannoverský odpor v 57. minutě. Byla to parádní ukázka individuální kvalita: podařená sólová akce, která jen podtrhla Arméncův celkově skvělý výkon (jedenáct vyhraných soubojů!). Mchitarjan je pro Borussii něco jako žolík - v sedmnácti bundesligových zápasech, v nichž v žlutočerném dresu dosud skóroval, neztratil jeho klub ještě ani bod.

Zatímco žádaný záložník Ilkay Gündogan slavil svůj jubilejní stý start za Borussii, kouč Thomas Tuchel musel vymyslet, jak se obejít bez zraněného kanonýra Pierre-Emericka Aubameyanga. Jeho řešením bylo vrhnout se okamžitě do útoku, což neslo ovoce - Die Roten si zpočátku nemohli ani na chvíli oddechnout. Roli ofenzivního lídra převzal Marco Reus, který také mohl v první půli dvakrát otevřít skóre; jeho skvělý přímý kop dokonce orazítkoval břevno. Svěřenci Thomase Schaafa hráli nekoncentrovaně, ztráceli spoustu míčů, seděli hluboko na vlastní polovině a jejich brejkové pokusy postrádaly potřebnou preciznost.

Přesto však hosté udrželi v poločase čisté konto a na kopačky dortmundských se začala vkrádat frustrace. Jejich drtivý tlak nakonec přinesl ovoce až po hodině hry: Mchitarjan využil liknavosti hostující defenzivy, uvolnil se na kraji vápna a krásnou ránou otevřel skóre. Hosté se v závěru ještě snažili utkání zdramatizovat, Tuchelův tým však bez potíží odolal a v naprostém klidu si došel pro zasloužené tři body. Byla to jeho devátá domácí výhra z deseti pokusů v této sezoně.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele