32. kolo
30.04.2016 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 2:1

Bayer Leverkusen porazil Herthu Berlín. A protože Borussia Mönchengladbach pouze remizovala s Bayernem Mnichov, mohou Die Werkself slavit konečné třetí místo a s ním spojený přímý postup do Ligy mistrů, ať už jejich střetnutí s Gladbachem a Ingolstadtem dopadnou jakkoliv. Oproti tomu Stará dáma definitivně promrhala slušný záskok a spadla o skóre až na pátou příčku, přičemž na účast v předkole Champions League nemusí stačit ani výhry nad Darmstadtem a Mohučí.

Kdo dorazil do BayAreny třeba až tři minuty po úvodním hvizdu, ten neviděl jednu z celkových tří branek. Po rychle rozehraném autovém vhazování přiťuknul Calhanoglu parádně na Aránguize, který z první dával do vápna, kde propadl Pekarík, díky čemuž vziknul prostor pro Juliana Brandta a ten přízemní střelou do protipohybu Runeho Jarsteina oslavil pondělní dvacetiny - 1:0.

Dobře, že skóroval ještě před nimi, protože díky tomu napodobil počin Gerda Müllera, který jako teenager rovněž stihl skórovat v šesti po sobě jdoucích utkáních. Pokud se snad někomu stalo, že dorazil do BayAreny třeba až v 18. minutě, neviděl už dva góly! Když se k přímému kopu postaví Hakan Calhanoglu, musíte být vždycky na pozoru.

I kdyby stál třeba pětatřicet metrů od brány. Tentokrát ale centroval a po chaosu, který zavládl v pokutovém území Herthy, si balon našel Lars Bender a z bezprostřední blízkosti zařídil domácím dvoubrankový náskok - 2:0. A zase - kdyby se snad náhodou našel v Německu takový smolař, který by do BayAreny dorazil třeba až po dvaadvaceti minutách hry, přišel by o všechny tři branky.

Pro Pekaríkův centr si totiž doběhnul Vedad Ibišević (a domácí obránci s tím očividně nepočítali) a hlavou z hranice malého vápna snížil na 2:1. Z první půle stojí ještě za zmínku dva nebezpečné pokusy Hakana Calhanogla z přímých kopů (jak jinak). S oběma si však poradil Jarstein. Takže poločas skončil, tak jako celý zápas, výsledkem 2:1.

To ale neznamená, že by ve druhé pětačtyřicetiminutovce nebyly k vidění zajímavé příležitosti. V 52. minutě třeba předvedl Karim Bellarabi famózní sprint, který zakončil nebezpečnou střelou, kterou hostující jednička za pomoci tyče zneškodnila. A brankář Herthy se nenechal zaskočit ani v 80. minutě, kdy na něj vymýšleli kulišárnu Chicharito s Bellarabim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beči

Ví někdo, co je s Daridou, že nehraje?

Reagovat
naheCZ

Zraněnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele