9. kolo
24.10.2014 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Köln 0:1

Fotbalisté Werderu Brémy nedokázali zvítězit ani ve svém devátém bundesligovém utkání v novém ročníku a i po tomto kole tak zůstanou na posledním osmnáctém místě se ziskem čtyř bodů. Naopak Kolín potvrdil slušný vstup do nováčkovské sezóny a doposud posbíral už dvanáct bodů, které ho prozatím řadí na deváté místo daleko od sestupových vod. O osudu utkání rozhodla branka Anthonyho Ujaha po necelé hodině hry.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný a ani jeden výběr se téměř půl hodinu nemohl dostat do vyloženější příležitosti. Tu první si vytvořili domácí, když po centru z levé strany neudržel balón brankář Horn a míč mu vypadl z rukavic, dorážející Bartels však z těžké pozice mířil příliš vysoko. Neuběhla ani minuta a na druhé straně to zkusil Halfar z hranice pokutového území, nicméně jeho dobrou střelu dokázal gólman Wolf vyrazit.

Pak se do poločasové přestávky již nic nestalo, po změně stran mohl otevřít skóre utkání znovu hostující Halfar. Ten byl na hranici pokutového území na poslední chvíli zablokován a poté Hector mířil vysoko nad. Ani domácí nebyli bez šancí a v 56. minutě po rohovém kopu z voleje pálil Januzovič, jehož dobrou ránu směřující pod břevno vyrazil Horn fantasticky na další rohový kop.

O dvě minuty později přišel na hřiště Anthony Ujah a bylo to vskutku parádní střídání, k jediné brance utkání mu stačilo necelých 120 sekund. Nejprve nebezpečně vypálil z hranice pokutového území po zemi a gólman Wolf včas zasáhl, jenže ihned na to po zpětné přihrávce slovenského krajánka Dušana Šventa od brankové čáry propálil domácího strážce z osmi metrů - 0:1. Brémy ovšem to nezabalily a vzápětí mohly vyrovnat.

Z dálky se do míče opřel Hajrovič a jeho povedená střela narazila pouze do pravé tyče. Domácí se snažili tlačit i nadále, jenže dlouho se nedokázali dostat do dobré příležitosti. Tu poslední nevyužil v 84. minutě Junuzović, který z jedenácti metrů nedokázal prostřelit skvělého Horna. Brémy utrpěly hodně krutou porážku a je to tedy další rána do jejich už tak pošramocené morálky. Obnovenou premiéru prožil český obránce Theodor Gebre Selassie, který na trávník přišel v 62. minutě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy,ASAP do 2ligy!!! horsi mancaft jsem jeste nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

Skripnik novy trener

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele