31. kolo
02.05.2015 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:1

Souboj dvou tabulkových sousedů skončil nerozhodně, což nahrálo Brémám, které se díky tomuto výsledku posunuly před Dortmund i Hoffenheim. První poločas v Rhein-Neckar Aréně patřil Hoffenheimu, který poslal do vedení Volland. Nicméně brzy vyrovnal po rohu Hummels a ve druhé půli se Borussia snažila otočit výsledek, několika výbornými zákroky se tak musel blýsknout brankář Oliver Baumann.

Domácí začali utkání aktivně a prakticky celou první půli měli více ze hry. První zajímavou situaci si vytvořili už v 5. minutě. Volland vyslal výbornou průnikovou přihrávku na Modesteho, tento pas však dobře přečetl brankář Langerak, rychle vystartoval z branky a francouzský útočník už tak nenašel žádný prostor kudy procpat míč do branky.

Hoffenheim byl za svou aktivitu přece jenom odměněn. Marcel Schmelzer udělal na levé straně obrovskou chybu, o balón ho obral napadající Kevin Volland, postupoval z úhlu sám na Langeraka a střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Z vedení se ovšem bílomodří moc dlouho neradovali. Minutu nato posadil Mchitarjan centr od rohového praporku přesně na hlavu Hummelse, jenž předpisovým koníčkem nedal Baumannovi sebemenší nárok zasáhnout. Zajímavostí je, že se jedná o první gól, který v letošní sezóně Hoffenheim inkasoval po rohovém kopu.

Svěřenci Markuse Gisdola ale i nadále pokračovali ve velmi dobrém výkonu a brzy mohli znovu udeřit. Dlouhý nákop nedokázal odvrátit Hummels a pouze namazal do šance Modestemu, jenž však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Druhý poločas, do kterého již nenastoupil zraněný Blaszczykowski, přinesl atraktivnější podívanou než úvodní dějství.

V 57. minutě měl dobrou příležitost Aubameyang, když už se dostal do šestnáctky, tak ještě přihrál lépe postavenému Mchitarjanovi, arménský záložník ale se zakončením dlouho váhal a defenziva Hoffenheimu ho o balón připravila. Na opačné straně se řítil ze strany znovu sám na Langeraka Anthony Modeste a znovu těsně minul vzdálenější tyč.

V 62. minutě znovu selhala komunikace mezi Hummelsem a Langerakem, šestadvacetiletému gólmanovi pak vypadl míč v souboji s Modestem a může být rád, že svou chybu napravil dobrým zákrokem proti následnému zakončení do poloprázdné brány. Po rohovém kopu pak ještě orazítkoval břevno sváteční hlavičkář Roberto Firmino. Na druhém konci hřiště nevyužil další šanci Aubameyanga, gabonský forward mířil kousek vedle.

Pierre-Emerick Aubameyang dělal Hoffenheimu největší problémy a další tutovku zahodil sedm minut před koncem, když postupoval sám na Baumanna, bývalý brankář Freiburgu ale předvedl výborný zákrok. Čtyřiadvacetiletý strážce domácí svatyně držel svůj tým nad vodou i nadále. Kagawa perfektně vysunul Aubameyang, ten unikl po pravém křídle, přihrál pod sebe Immobilemu, jehož střelu Baumann bravurně vykopl a vysloužil si bouřlivé ovace z tribun. Díky tomuto zákroku zajistil domácím alespoň bod.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 alebo 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele