6. kolo
27.09.2014 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Paderborn - Borussia Mönchengladbach 1:2

Paderborn se snažil, leč na body to tentokrát znovu nestačilo.

Druhá porážka v řadě, byť tentokrát po velice srdnatém výkonu odsunula svěřence Andrého Breitenreitera z čelních pozic na osmé místo tabulky. Naopak Borussia Mönchengladbach se posunula po neúplném šestém kole na druhé místo za Bayern, který porazil Köln. V lize už tedy jsou jenom čtyři týmy, které ještě neprohrály.

Hráči Paderbornu, posílení účastí na pivním festivalu v Mnichově, kterou jim dopřál kouč, začali i proti Gladbachu pěkně zostra. Jenže než se stačili dostat k nějaké kloudné střele, šla Hříbata do vedení. Ibrahima Traoré poslal možná do mírného ofsajdu přihrávku Branimiru Hrgotovi, který ji z první odevzdal napříč pokutovým územím Patricku Herrmannovi, před kterým už v podstatě zela prázdná branka - 0:1.

A než se Lukas Kruse stačil vzpamatovat, lovil balon ze sítě podruhé. Po šesti minutách střelec branky Herrmann centroval do vápna z pravé strany, našel Raffaela, kterého nejprve vychytal domácí gólman, ovšem než se zadáci Paderbornu stačili zorentovat, využil brazilský záložík situace a napravil své zaváhání - 0:2.

Poté se do útočení pustili hráči ligového nováčka, jenže k jejich škodě se v poměrně rychlém sledu následující šance Kachungy, dvě Stoppelkampa a jedna Kutchkeho neujaly. Korekce výsledku tedy přišla na pořad dne až v 70. minutě, kdy snížil Jens Wimmer. Jak? U pravé lajny si pohrál s obráncem Stoppelkamp a naservíroval svou přihrávku na malé vápno, odkud Wimmer už vcelku pohodlně zavěsil - 1:2.

Více toho už však domácí nestihli. V příštím kole navíc hrají s dalším nesmírně kvalitním soupeřem. V Bay Areně čeká vicemistra druhé Bundesligy Bayer Leverkusen, který sice teď o víkendu jen remizoval s Freiburgem, nicméně o tom příštím bude nepochybně stejně favoritem. Oproti tomu Gladbach přivítá doma Mohuč.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele