30. kolo
26.04.2015 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 1:0

Wolfsburg se pokusí na dnešní den co nejrychleji zapomenout - jeho těsná prohra 0:1 v Mönchengladbachu nejenže definitivně přihrála titul do náruče Bayernu Mnichov, ale navíc dala Hříbatům šanci ještě doufat v druhou příčku. Co víc, jedinou branku utkání zaznamenal Max Kruse až v 90. minutě..

Je však nutno uznat, že Gladbach byl na hřišti lepším týmem a tři body si jednoznačně zasloužil, stejně jako návrat na třetí místo před Leverkusen a matematické potvrzení účasti v příštím ročníku Ligy mistrů (tedy minimálně v jejím předkole). Pouze krátce před změnou stran se Vlci dostali takříkajíc "na koně", jinak byl dnešní zápas plně v domácí režii.

Wolfsburg, unavený z vyčerpávající remízy 2:2 v Neapoli (která jej však nezachránila před vypadnutím ve čtvrtfinále Evropské ligy), od začátku zaujal pasivní roli a držel většinu hráčů za míčem, zatímco se domácí snažili rozbít jeho obranný val. Hráči Borussie bez problémů drželi míč a dvakrát se hned v úvodu dostali na dostřel úvodní brance - ani Raffael, ani Herrmann však neuspěli. V 11. minutě musel Diego Benaglio zasahovat proti Xhakovi, krátce nato pálil nad břevno Johnson.

Až po čtvrthodině hry se Vlci takříkajíc usadili, začali kontrolovat míč a pokusili se soupeře zatlačit, nicméně skvěle organizovaná defenziva Hříbat jim toho příliš nedovolovala. Ve 21. minutě navíc z brejku málem udeřil Herrmann, kterému na zadní tyči chybělo jen pár čísel. Wolfsburg sice úspěšně zarazil domácí dominanci, sám si však nevyprodukoval takřka nic, pokud nepočítáme Bendtnerovu pološanci po půlhodině hry.

Dobrým taktickým tahem bylo stažení Kevina De Bruyneho hlouběji do pole, mimo dosah agilních obránců Gladbachu; belgický záložník ze své nové pozice ihned vyslal do šance Bendtnera, který pálil mimo, a poté (neúspěšně) zkoušel štěstí i sám. V závěru první půle byl už Wolfsburg viditelně lepším týmem, leč stále mu chyběla kreativita a efektivita ve finální fázi.

Po změně stran však převzali iniciativu opět domácí, zejména díky skvělému Herrmannovi, jehož volej musel v 50. minutě zastavovat Benaglio. Oscar Wendt poté zahodil stoprocentní šanci po efektní narážečce s Johnsonem, načež sám americký reprezentant po hodině hry zpackal potenciálně nebezpečnou střelu z hranice vápna.

Po zbytek zápasu měl Gladbach herně navrch, obrana Vlků však odolávala. Kruse pálil zdálky mimo, Xhaka zase v 68. minutě z přímého kopu nastřelil zeď. Zdálo se, že hostům bezbrankový stav plně vyhovuje - alespoň podle jejich velmi vlažných pokusů vyrážet z obranné ulity směrem k Sommerově brance. Nakonec byli za svoji pasivitu potrestáni, když se těsně před koncem na zadní tyči zjevil Kruse a pohotovým volejem vystřelil Hříbatům těsnou výhru.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

tady to bude padat, min. +2,5gólu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele