19. kolo
04.02.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Augsburg 0:1

Fotbalisté Dortmundu stále prohlubují svou krizi a v tuto chvíli se zdá, že je na konci sezóny žádné nadšení z dobrého umístění rozhodně nečeká. V domácím prostředí nyní podlehli Augsburgu po výsledku 0:1, i když hráli půl hodiny v početní výhodě. Největším problémem opět byla špatná koncovka a pokud finalista Ligy mistrů z roku 2013 nezabere, tak ho čeká na konci sezóny naprosto nepředstavitelný boj o záchranu.

Borussia je v tabulce na posledním místě se šestnácti body a na Herthu, Stuttgart i Freiburg má v tuto chvíli manko dvou bodů. Augsburg naopak pokračuje ve snových výkonech a po domácí výhře nad Hoffenheimem si připsal druhý tříbodový zisk v řadě za sebou, v tabulce se tak vyhoupl už na čtvrtou pozici se ziskem třiatřiceti bodů. O jedinou branku tohoto duelu se postaral v 50. minutě Raul Bobadilla.

V úvodní čtvrthodině se hrálo velmi opatrně z obou stran. Poté se dostali do první vážnější příležitosti hosté. Po krásné kolmici Altintopa se pokusil brankáře Weidenfellera přelobovat Dong-Won Ji, ale nakonec zamířil těsně nad horní tyčku. Neuběhla ani minuta a na druhé straně zahrozil Kampl. Immobile obral o balón Klavana a poté přihrál Kamplovi, který místo přihrávky na lépe postaveného Reuse volil střelu na zadní tyč a branku vůbec netrefil.

Ihned na to vystřelil po narážečce aktivní Reus a jen o decimetry minul hostující svatyni. Ve 26. minutě prováhal ideální možnost k zakončení Immobile a nakonec byl donucen přihrát Aubameyangovi. Ten sice rozvlnil síť, ovšem kvůli ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána. Augsburg se mohl dostat do vedení po půl hodině hry, kdy po přihrávce Altintopa mířil z hranice pokutového území těsně mimo obránce Vergaegh.

Hostům se nakonec povedlo skórovat pět minut po změně stran. Po nedůrazu domácí defenzívy v pokutovém území se dostal balón k zcela volnému Bobadillovi a ten ho uklidil za bezmocného domácího strážce. Tlak Dortmundu ještě vzrostl od 64. minuty, kdy Christoph Janker zatáhl za záchranou brzdu a jako poslední bránící hráč fauloval unikajícího Aubameyanga, po zásluze tak obdržel přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové příležitosti.

Augsburg se následně skvěle bránil více jak dvacet minut, poté se Dortmund snažil opět zachránit situaci na poslední chvíli. Po centru Kagawi z levé strany se opřel do balónu Mchitarjan a gólman Manninger naprosto famózním zákrokem vyrazil balón na rohový kop. V první nastavené minutě vyslal právě Mchitarjan nádherný pas za obranu na volného Immobileho, který ale zblízka hlavičkoval pouze do Manningera. A když ve čtvrté nastavené minutě prováhal ideální okamžik k zakončení Kagawa a následně si nevymodlil ani pokutový kop, tak se hosté mohli radovat z velmi šťastného vítězství.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Reus, Kagawa

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

určitě to zvládneme, věřím ve výhru

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

zatim do nevypada!strasna nakopavana!!kde je ten kombinacni fotbal z minuli sezony?nechapu!!

Reagovat
bart_ik

Obavam se ze Klopp uz tomu tymu nema co dat, tohle byl vykon tak na stred druhe bundesligy...a to nemluvim o nesmyslnem střídani...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to začíná být opravdu kritický v tý borussii

Reagovat
LokoLFC

co to je ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dlouhé době jsem včerejší zápas Dortmundu viděl a naprosto nechápu, protože takový výkon by snad nestačil ani na naší kapr ligu. Mohl by mi nějaký ortodoxní fanda Borussie vysvětlit, co se s tím mančaftem proboha stalo, že najednou hraje takovou tužku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele