32. kolo
09.05.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - FC Augsburg 0:1

Tak s tímhle snad ani nemá cenu na Barcelonu chodit. Bayern hrubě nezvládl generálku na odvetu semifinále LM; místo aby si proti slabšímu (a v nevalné formě hrajícímu) Augsburgu nahonil sebevědomí, prohrál před vlastním publikem 0:1 a opět tak s titulem v kapse zažívá výsledkovou krizi.

Výsledek je pro Bavory o to horší, že nešlo o žádný náhodný brejk po jejich šílené dominanci; hosté si tři body zasloužili, ačkoliv hráli od 15. minuty přesilovku poté, co byl vyloučen gólman Pepe Reina. Na druhou stranu se jim povedlo zahodit penaltu. Rozdíl v koncentraci obou týmů byl viditelný a nyní pátý Augsburg tak výrazně přiživil své naděje na start v pohárové Evropě.

Očekávalo se, že Pep Guardiola udělá v týmu celou řadu změn; nakonec se však poměrně krotil, takže v základu překvapili jenom Mitchell Weiser a náhradní gólman Reina. Právě zkušený Španěl se nicméně podepsal pod nejdůležitější okamžik zápasu - jeho zákrok ve vápně na Bobadillu byl posouzen jako penaltový, což znamenalo také červenou kartu. Odpočinek-neodpočinek, do branky tak musel Manuel Neuer; exekutor Paul Verhaegh nicméně z bílého puntíku napálil tyč, takže skóre zůstalo 0:0.

Převaha jednoho muže v poli společně s vědomím, že soupeř přece jen přemýšlí spíše nad tím, jak za tři dny nastřílet čtyři branky Barceloně, ústily v další nečekané šance hostů, Bobadilla s Altintopem však neuspěli. Bayern si v prvním dějství musel počkat na nepovedený volej po Müllerově brejku.

Samotný fakt, že Guardiolův tým v domácí lize na vlastním stadionu zaznamenal první šanci až po více než půlhodině hry a ještě navíc z brejku, asi nejlépe svědčil o povaze celého zápasu. Po změně stran musel Neuer vyrážet pokus Tobiase Wernera, a když z další šance dostali hosté míč do brány, gól nakonec neplatil - Bobadilla prý fauloval reprezentačního gólmana ještě dříve, než Hong Jeong-ho skóroval.

Nakonec se však Augsburg zaslouženého gólu přece jen dočkal. Blížil se závěr zápasu, když Pierre-Emile Hojbjerg - mimochodem odchovanec Bayernu - nasadil Dantemu potupné 'jesle' a našel tak Bobadillu, který efektní patičkou uklidil míč do sítě.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Bayern uz ani doma neumi naprosto nic. Za sebou 4x prohra a ze 4 zapasu jenom 1 gol? Tonje nejaky tym? Nechapu tady ty lidi co si mysli, ze porazi Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

hh asi preto ,ze sa sustredia na LM, a kukni kto striedal lahma

Reagovat
bayern987

omg, ty si čurák.

Reagovat
smazaný uživatel

Debilní Augsburg , Schalke musí vyhrát

Reagovat
Giginek

Snad Guardiola uz skončí po sezoně konečně...

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo místo Pepiho?

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice zajímavé uvažovat o odchodu Pepého,ale KDO místo něho?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele