17. kolo
19.12.2014 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:2

Fotbalisté Bayernu Mnichov zakončili letošní kalendářní rok vítězstvím na půdě Mainzu, nicméně i kvůli četné marodce se na tříbodovém zisku pořádně nadřeli, když rozdílovou trefu vsítili až v 89. minutě. Díky tomu si na čele tabulky vytvořili již čtrnáctibodový náskok a ten bude platný minimálně do sobotního duelu Wolfsburgu s Kolínem. Mainz byl opravdu blízko velkému překvapení, prozatím zůstává s osmnácti body jedenáctý.

Hosté postrádali několik velkých opor a na jejich hře to bylo znát. V samém závěru je nakonec spasil nizozemský ostrostřelec Arjen Robben. V úvodu utkání se hrálo velmi opatrně, a i když favorizovaní hosté měli balón ve své moci, tak hrozil Mainz. Ten vsítil branku již ve 4. minutě, kdy se trefil de Blasis, ovšem kvůli předchozímu ofsajdovému postavení nemohl být gól uznán. Domácí ale byli za svou aktivitu nakonec odměněni ve 21. minutě.

Po centru Okazakiho z pravé strany propadl balón napříč pokutovým území až na zadní tyč, kde se do něj opřel skluzující Elkin Soto. Brankář Neuer sice hlídal situaci u své levé tyče, jenže nedokázal dát včas nohy k sobě a míč mu tak mezi nimi propadl do sítě. Mnichovský celek inkasoval v bundeslize teprve počtvrté v sedmnácti zápasech a poprvé po šesti duelech, jenže s odpovědí na sebe nenechal dlouho čekat.

O tři minuty později se postavil k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů Bastian Schweinsteiger a krásnou střelou otřel balón o levou tyč, který pak následně zapadl za letícího Kariuse. Brankář Mainzu mohl předvést dobrý zákrok, k němu mu chyběly vskutku jen centimetry. V dalších minutách nepřišel žádný drtivý tlak Bayernu a domácí výběr se s přehledem ubránil až do poločasové přestávky.

Domácí se mohli dostat znovu do vedení pět minut po změně stran. Dante nezvládl poziční postavení a s míčem pelášil směrem k Neuerovi rozběhnutý Malli. Ten byl sice nakonec křižován vracejícími se protihráči, i tak ale vypálil a strážce Bayernu famózním zákrokem vytěsnil balón mimo svou branku. Ani v dalších minutách nebyli hosté nijak nebezpeční a s přibývajícím časem byla domácí defenzíva stále pevnější.

Když už se zdálo, že FSV nakonec získá velmi cenný bod, tak si míč pod svou režii vzal Robben a rozhodl páteční předehrávku německé ligy ve prospěch Bayernu. Celou akci započal Ribéry, který získal balón a i přes obležení tří protihráčů dokázal přihrát do pokutového území na Bernata. Ten pak vyslal téměř od brankové čáry z levé strany přízemní centr, který byl následně zpomalen po jednom ze soubojů na hranici brankového území a propadl až na zadní tyč k Robbenovi. Nizozemský reprezentant měl dostatek času na zakončení a poslal míč nad bezmocného gólmana Kariuse - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
patriksimon

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
bayern987

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

88

Reagovat
smazaný uživatel

*kurz 2,10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele