13. kolo
24.11.2013 17:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Mainz veze z Brém tři body a posouvá se Evropě na dosah

Dlouho tápající FSV dokázalo podruhé za sebou vyhrát a po tříbodovém exportu z Weserstadionu se svěřenci Thomase Tuchela rázem dostávají jen těsně za pohárové místenky, na které ztrácejí pouhé dva bodíky.

Brémský kormidelník Robin Dutt vytvořil zcela nové útočné duo Franco di Santo - David Selke (ročník 1995), ovšem daleko aktivnější byl od prvních minut karnevalový celek. A zasloužená odměna přišla záhy, když Polter fantastickým pasem oslovil Müllera, jenž si poradil s Lukimyou a následně z 22 metrů krásně uklidil mičudu za záda vyběhnuvšího Mielitze - 0:1!

Hostující družina měla jasnou převahu, kterou mohl vzápětí dokumentovat rovněž Polter, ale na strážce branky přístavního mužstva recept tentokráte nenašel. Přesto však zanedlouho Werder opět inkasoval: Pospěchův centr se odrazil od břevna, načež zůstala celá defenziva SVW, včetně Mielitze, jako zkoprnělá a Okazaki z bezprostřední blízkosti nekompromisně zvýšil na 0:2. Od této chvíle však Mainz nepochopitelně sundal nohu z plynu a domácí toho mohli prakticky vzápětí využít, ovšem Lukimya hlavičkoval do břevna, Selke tři tyče vůbec nenašel a radost di Santa překazil výborný Karius!

Zbytek prvního dějství už tolik zajímavých momentů nenabídl - Brémy se zaměřily především na dlouhé nákopy, které hostující defenziva bez větších potíží odvracela. Dvě minuty před odchodem na přestávku rozehrál standardku Geis a Mielitz měl plné ruce i nohy práce!

Také druhá strana musela sáhnout k vynucenému střídání, při kterém Pospěcha nahradil Svensson. A krátce nato mohl snížit opět di Santo, ale bezchybný Karius byl znovu na místě! Werder měl nadále územní převahu, ovšem Hunt opakovaně na strážce branky FSV nevyzrál! A Mainz nekompromisně trestal, když Bellovu nabídku dopravil na místo určení opětovně znovuzrozený střelec Okazaki - 0:3.

Užuž se zdálo býti rozhodnuto. To ale za chvíli neplatilo: Karius dokázal Ekiciho dalekonosný pokus jen vyrazit, di Santo poté oslovil před brankou Eliu, jenž se z blízkosti nemýlil - 1:3. Následně si oba aktéři role vyměnili, těsně po hlavičce argentinského útočníka však rozhodčí Sippel naposledy fouknul do píšťalky a domácí ekipa tím pádem zůstává podruhé za sebou bez bodu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele