14. kolo
30.11.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - FC Augsburg 0:0

Augsburg dokázal v Berlíně uhrát bod za remízu 0:0; pomohlo mu k tomu devadesátiminutové defenzivní představení. Hrálo se sice prakticky na jednu bránu, ale Hertha ani tak nedokázala přetavit optickou převahu v brankový úspěch. Těch několik standardních situací, které představovaly největší nebezpečí, domácí hráči nezužitkovali. Augsburg žádnou šanci vlastně ani neměl.

Už od začátku bylo zřejmé, že se Stará dáma na hřišti hodně zapotí - Markus Weinzierl naordinoval svým svěřencům tuhý defenzivní fotbal, který neposkytoval domácímu favoritovi žádné místo k nějakým útočným manévrům. Na hřišti sice Hertha jasně dominovala, ale veškeré její kombinace končily v uctivé vzdálenosti od hostující brány. Tým Jose Luhukaye se neúnavně snažil najít skulinky v augsburgské formaci, a občas se to i vydařilo; jedním z takových vzácných okamžiků byla střela Ben-Hatiry z 18. minuty, která však mířila mimo.

Na druhé straně se zdálo, že hosté se o útočnou činnost vlastně ani nesnaží. Jednou za čas se sice podobný náznak objevil u dlouhých míčů Milika či Altintopa, ale i tak šlo spíše o "propagační" pokusy než skutečné odhodlání změnit skóre. Domácí gólman strávil prvních pětačtyřicet minut na pozici libera.

Ve 37. minutě vyslal Ben-Hatira na pravé straně Ndjenga, který prošel z ostrého úhlu směrem k bráně a dokázal vystřelit, ale míč skončil pouze na boční síti. To bylo v první půli vše; závěrečné minuty strávily oba týmy čekáním na hvizd rozhodčího.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil - Augsburg zuřivě bránil, a ofenziva Herthy se s tím zkrátka nedokázala vyrovnat. Deset minut po začátku druhé půle to v ochozech Olympiastadionu alespoň trochu zahřmělo po přímém kopu Ben-Hatiry, který i přes pozornost bránícího Verhaegha zpracoval Ramos; kolumbijský střelec však střelou ze 14 metrů pouze donutil Hitze k brilantnímu zákroku.

Vypadalo to, že berlínským došly nápady ve středu hřiště; dokonce ani standardní situace nehýřily kreativitou. Nedalo se čekat, že by snad Hertha měla dnes prohrát (to by Augsburg musel vyvinout nějakou ofenzivní činnost), ale frustrace z nemožnosti probít se obranným valem soupeře Luhukayovi na náladě příliš nepřidávala. Několik neškodných standardek, osamocená (nepřesná) střela Ramose z 80. minuty, a utkání skončilo stejně jako začalo.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele