23. kolo
23.02.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 2:1

Fotbalisté Augsburgu po delší době opustili sedmnácté sestupové místo a v přímém souboji se šestnáctým Hoffenheimem získali důležité tři body. Díky tomu se před svého sobotního protivníka dostali o dva body a nyní by je za této situace čekala baráž. Domácí potvrdili velice dobrou formu z jarní části, naopak jejich soupeř prohloubil svou krizi a se šestnácti body ho ve zbývajícím průběhu čeká ještě těžká práce.

Domácí se dostali do vedení těsně před přestávkou a druhou trefu přidali deset minut před koncem, hostům už nepomohlo ani snížení v nastaveném čase. Diváci se v zápase rozhodně nenudili a viděli mnoho nebezpečných akcí, tu první si domácí vypracovali už ve 3. minutě. Na hranici pokutového území se objevil Tobias Werner, avšak brankář Heurelho Gomes jeho střelu bez problémů chytil. Poté měli domácí další náznaky šancí, ale žádnou stoprocentní.

Po půl hodině hry ale začal být lepší Hoffenheim, jenže závěrečná pětiminutovka opět patřila Augsburgu. Ten nejprve ve 41. minutě ohrozil Gomeze znovu, jenže se neuchytila ani následná dorážka. Domácí se však přeci jen dočkali ve 45. minutě a dostali soupeře psychicky hodně pod tlak. Po centru do vápna chytře tečoval míč za záda Goméze Donh-Won Ji, který špičkou kopačky na zadní tyči nezištně poslal míč do sítě - 1:0.

Po změně stran domácí znovu tlačili a po dvaceti minutách hry mohl zvýšit Baier, po centru Oztrzoleka a chybě brankáře Goméze však mířil svým lobem těsně vedle. Ihned na to ale mohlo být na druhé straně srovnáno, když Schröck zcela osamocen ze středu vápna mířil těsně vedle. Čtvrthodiny před koncem mohl za domácí skórovat střídající Ottl, ale svou teč poslal o kousek mimo. Augsburg se ovšem nakonec dočkal v 79. minutě.

Po krásné kolmé přihrávce Mooa vypálil z necelých dvaceti metrů Sascha Mölders a jeho rána zapadla přímo do levého horního růžku. Závěr utkání sice patřil hostům, jenže srovnat se jim už nepovedlo. Nejprve se do zakončení dostal Joselu, jenže jeho hlavičku dokázal na brankové čáře chytit brankář Amsif. Ve druhé nastavené minutě prošel Joselu do pokutového území a předložil přihrávku Igoru De Camargovi, který z levé strany snížil, jenže bylo už příliš pozdě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele