30. kolo
20.04.2013 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1:0

Fotbalisté Frankfurtu dokázali zvítězit v důležitém souboji proti Schalke a výrazně zvýšili své šance na účast v evropských pohárech v příštím roce. Eintracht navíc přerušil svou současnou mizérii a posunul se zatím zpátky na šesté místo, na čtvrté Schalke stáhl náskok na rozdíl jednoho bodu. Hosté si tak stále komplikují souboj o Ligu mistrů a třetí místo Leverkusenu je čtyři kola před koncem vzdáleno již na sedm bodů.

Diváci mohli sledovat velmi vyrovnané utkání, domácí rozhodli o své výhře na konci prvního poločasu. V úvodní desetiminutovce žádné vážnější akce k vidění nebyly, v následujících minutách se začalo hrát ofenzivněji a akce střídala akci. Nejprve se po centru Bastose dostal k zakončení Höger, který špičkou kopačky zamířil asi o půl metru vedle. Ihned na to se Bastos dostal do další příležitosti, brankář Nikolov však brilantně míč vyrazil.

Po čtvrthodině hry také poprvé zahrozili domácí, když po krásném centru střílel nebezpečně Anderson a jeho pokus lízl pravou tyč hostující svatyně. Přesně ve 20. minutě spálil další velkou tutovku Frankfurtu Stender, který po dalším brilantním centru napálil zblízka jen břevno. Hosté se mohli dostat do vedení ve 24. minutě, když rozhodčí po centru Bastose nařídil za hraní rukou pokutový kop. Sám Bastos však skvělého Nikolova z 11 metrů nepřekonal.

Další důležité momenty se zrodily v závěrečné desetiminutovce. Marica se rychle dostal do pokutového území a dobře vystřelil, jenže Nikolov jeho střelu fantasticky lapil Z následné akce na druhé straně mohl skórovat Inui, nicméně proti byl skvělý Hildebrand, který vyrazil jeho pokus špičkami prstů. Nicméně Frankfurt se přeci jen dočkal ve 41. minutě. Po rohovém kopu Stendera byl dříve před Hildebrandem u míče Marco Russ a uklidil ho za jeho záda.

Hosté se po přestávce snažili tlačit a v 50. minutě byl v další obrovské možnosti smolař Bastos. Ten se ocitl sám před Nikolovem, zblízka ale mířil jen do jeho náruče. O čtvrthodiny později neproměnil velkou možnost Draxler, proti jeho dělovce mířící do horní šibenice znovu zasáhl fenomenální Nikolov. Brankář Frankfurtu zlikvidoval o minutu později poslední velkou možnost zápasu. Ránu Bastose vyrazil před sebe a dorážejícímu Pukkimu sebral míč před prázdnou brankou z kopačky na poslední chvíli. Schalke až do konce utkání mělo mírný tlak, jenže ohrozit Nikolova už nedokázalo a stav zápasu se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele