28. kolo
31.03.2012 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Zakletý Weserstadion! Tentokráte si tři body odváží Mainz

Werder nedokázal využít zaváhání sousedního Leverkusenu a po zkratu s Mainzem se bude muset o pohárové místenky přetahovat dál. Falckému celku dodaly tři body jistotu, momentálně má z desáté pozice na sestupové pásmo solidní, pětibodový náskok.

Thomas Tuchel udělal oproti poslednímu neúspěchu s Herthou v základní sestavě jednu překvapivou změnu, místo Mohameda Zidana poslal od úvodního hvizdu na trávník Andrease Ivanschitze, to záhy přineslo kýžený efekt: rakouský reprezentant už v sedmé minutě zkoušel střílet z hranice pokutového území, branku ale o fous netrefil. To mohl o chvíli později na druhé straně po rohovém kopu, na nějž nedoskočil Bungert potrestat Bargfrede, jeho hlavička ovšem skončila pouze na tyči! V době vrcholící snahy Werderu paradoxně udeřilo na druhé straně: právě Ivanschitz oslovil Szalaie, a ten z penaltové hranice zamířil pod břevno - 0:1.

Domácí se po celý zbytek prvního dějství snažili prorazit obranný val FSV, jenž byl řádně vyztužen ve středu pole hned třemi defenzivně laděnými středopolaři, což se pro Brémy ukázalo jako neřešitelná překážka. Naopak čtyři minuty před odchodem do kabin mohl přidat pojistku z klidového stavu opět Ivanschitz, jeho ránu ze standardky ale zastavilo břevno Wieseho svatyně! Vzápětí se před Wetklem zjevil Junuzović, ovšem počínal si neúspěšně.

Brémský tlak měl po změně stran podpořit Marko Marin, to se povedlo, Werder zůstal hře vládnout, ale proti organizovaně bránícím hostům se ne a ne prosadit. Navíc ve 48. minutě se přes Hartherze prosadil na Zabavnikův centr Choupo-Moting a z hranice penalty zamířil přesně - 0:2. Zelenobílí pak reklamovali u sudího Kirchera přistrčení Hartherze, jejich snaha se ale s pozitivním efektem nesešla. Po hodině hry si pak Pizarro zpracoval dlouhý míč v pokutovém území rukou, což sudí viděl, avšak u hráčů přístavního celku to vyvolalo pochopitelnou nevoli. Konečnou podobu tak dostal výsledek po akci Choupo-Motinga, jenž využil indispozice Wieseho a Fritze - 0:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele