21. kolo
05.02.2011 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:1

Velmi zajímavý zápas se dnes odehrál na půdě Mainzu, i když s poněkud smolným výsledkem pro domácí, kteří byli lepším týmem a sahali po třech bodech.

První šanci si vytvořili hosté, když Marin zamíchal míčem a byl sražen v pokutovém území. Šel však k zemi příliš ochotně a hlavního sudího o odpískání pokutového kopu nepřesvědčil. To na druhé straně přišla v 19. minutě první větší šance a hned z toho byl vedoucí gól. Allagui chytře pobídnul André Schürrleho a ten neméně inteligetně zakončil k bližší tyči - 1:0.

Pěknou kombinační akcí se prezentovali domácí i o chvilku později. Fuchs našel ve vápně Holtbyho, ten prostrčil míč na Ivanschitze, který šajtlí vystřelil těsně nad.

Druhá půle byla na šance bohatší, gól však přinesla jen jeden. Aktivnější byli opět hráči Mainzu, kteří nedali obraně Werderu chvilku oddychu. Po kolmici Holtbyho se Allagui vyhnul vyběhnuvšímu Mielitzovi, ale míč před bránou odkopnul Mertesacker. Caligiuri pro změnu zkusil štěstí dalekonosnou pumelicí, ani on však neuspěl.

Z hráčů Werderu hrozil nejvíce agilní Marin, krerý se po zajímavé narážečce s Pizarrem probil až k zakončení a jeho střela slušně protáhla Heinze Müllera. Zahanbit se nenechal ani Mielitz, když zlikvidoval chytře zatočený přímý volný kop Fuchse a poradil si i s táhlou střelou Schürrleho o něco později.

Jeho nejsvětlejší moment však přišel v nastavení, když vykopnul míč přes celé hřiště, Bargfrede jej prodloužil za sebe na Mertesackera a Pizarro se v rozhozené obraně Mainzu nejrychleji zorientoval, bleskově si míč zpracoval a chladnokrevně zakončil - 1:1. Mainz tak smolně přišel o dva body v samotném závěru zápasu, hosté jsou jistě rádi i za remízu.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele