7. kolo
26.09.2009 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 3:0

Werder pomalu, ale jistě stoupá tabulkou vzhůru - po ostudné domácí blamáži s Frankfurtem fotbalisté z hanzovního města ještě neprohráli, a to platí i po dnešku - domácí si snadno poradili s Mainzem 3:0 a jsou již na čtvrté pozici. Velkou zásluhu na tom má kanonýr Pizzaro. Právě on totiž svýmy dalšími dvěma góly dorazil FSV a se čtyřmi góly z pěti odehraných zápasů se dělí o druhou pozici v tabulce střelců.

Utkání začalo a netrvalo ani 60 sekund a ve velké šanci se, překvapivě, ocitli hosté. Wiese s Mertesackerem si fatálně nerozumněli, míče se zmocnil Hoogland, našel volného Sota a ten ranou z první minul. Domácí si mohli jen oddechnout. Brémám trvalo, než se daly do kupy - první šance přišla až ve 24. minutě, to hlavičkoval Pizzaro a brankář Müller si vše pohlídal. Stačily další dvě minuty a znovu hrozili hosté a znovu u toho byl Soto. Tetokráte kolumbijský záložník napřáhl z 16 metrů a Wiese mohl jen děkovat, že na míč nakonec dosáhl.

Pak už se ale hráz protrhla a domácí se vrhli do útoku. Mainz se ocitl ve vynucené defenzivě, 33. a další minuty se nesly ve znamení brémských šancí. Nejprve křižně střílel Naldo, minutu na to brilantně zasahoval Müller proti Bargfredeho střele. Ve 38. minutě už ale byl hostující gólman překonán, postaral se o to Aaron Hunt. Akci rozehrál Marin, obsazený Bargfrede poslal balon právě k Huntovi a ten zblízka Müllera už konečně překonal. FSV Mainz tedy začal hodně tlačit a dral se za vyrovnáním, nepovedlo se, ba naopak další fantastický zákrok musel vytáhnout Müller, střílel znovu Pizzaro. Tím poločas skončil, aktivní hosté doplatili na neproduktivitu a do druhého poločasu jim tak zbývalo jednogólové manko.

Zajímavé dění druhé půle načal až v 54. minutě volným kopem Naldo, výborně kopnutý balon se však minul s účinkem pouze o milimetry. Sedm minut na to Werder ze standardky hrozil znovu, ani tentokráte však, v tomto případě Bargfrede, Müllera nepřekonal. 69. minuta a další šance - ani tentokrát však Pizzarovi nepřálo štestí, i když tomu tak již dlouho být nemělo. Právě Pizzaro totiž dvě minuty na to napnul hostující síť podruhé, postaral se o to po Pasanenově centru tradičně hlavou. Hra hostů jako by najednou přestala existovat a Werder trestal - v 82. minutě skóroval znovu Pizzaro. Tím zajímavé dění skončilo, Mainz si odváží trochu krutý výprask 0:3.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele