29. kolo
03.04.2010 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 2:0

Brzké vyloučení Andrease Ivanschitze položilo základ k vítězství Norimberku. Der Club díky této výhře udělal další krok k záchraně.

Zápas začal svižným fotbalem a již ve druhé minutě zřejmě fanoušci Mainzu zvedali ruce nad hlavu, jenomže proti Noveskiho hlavičce se skvělým zákrokem vyznamenal Schäfer. Ve druhé minutě pak měl podobnou příležitost Ottl, jenomže ani on neuspěl.

Ve čtvrté minutě se však stalo něco zřejmě jen těžko pochopitelného. Ivanschitz zbytečně naremploval do Pinoly a byl za to rozhodčím Weinerem poslán pod sprchy. Mainz tak hrál již třetí utkání za sebou brzce o deseti mužích, proti Kölnu tým oslabil Bancé, před týdnem v Brémách zase Keller.

Frankskému týmu se početní výhody podařilo poprvé využít ve čtrnácté minutě, Frantzova rána do levého horního rohu byla pro Heinziho Müllera moc velkým soustem. Jenomže i přes vstřelený gól a početní převahu dokázal Heckingův tým dělat chyby. Jednu z nich málem využil ve 22. minutě maďarský talent Szalai.

Řada přišla také na nejlepšího střelce Norimberku Bunjaka. Ten ale ve 29. minutě pohrdl nabízenou příležitostí, do prázdné branky neproměnil a nechal vyniknout Müllera. Mrzet jej to ale nemuselo o jedenáct minut později. Choupo-Moting si naběhl na rohový kop Risseho a nedal Müllerovi šanci. O tři minuty později ještě Gündogan trefil tyč, na což navázal dalším zahozením Bunjaku, přesto šel Norimberk do kabin za pohodlného dvoubrankového vedení.

Ve druhém poločase pak už Bavoři hostům nic nedovolili. Risse pálil přes břevno, svou šancí pohrdl i Mintál. Utkání mohl ještě čtvrt hodiny před koncem zdramatizovat Soto, ale jeho nízký výstřel z dvaceti metrů zůstal jen ojedinělým jevem.

Tři minuty před koncem se v čisté šanci opět zjevil Mintál, ale ani tentokrát na Müllera nevyzrál. Přesto FCN do karet nahrála jeho vlastní výhra a výsledky konkurentů v boji o udržení. Tým Dietera Heckinga díky tomu má k záchraně opět o něco blíž.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele