14. kolo
22.11.2008 15:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 3:1

Schalke na počest své zesnulé legendy Charlyho Neumanna porazilo 3:1 Mönchengladbach a po dvou porážkách v řadě si opět připsalo tři body, o které se zasloužil především Halil Altintop, autor dvou gólů.

Königsblauen vstoupili do utkání s aktivitou na kopačkách a, jak už jejich zvykem jest, brzy si vytvořili tlak. Již po čtyřech minutách se po centru Rakitiće objevil zcela sám před brankou Kuranyi, podobně jako v minulém zápas v Leverkusenu ale trestuhodně přestřelil. Pro jeho svědomí však může být plusem, že by branka stejně kvůli ofsajdu neplatila. Úvodní trefa tak přišla až v 17. minutě, kdy Kuranyi chytře přenechal Rakitićův pas Altintopovi, který s míčem popoběhl a přízemní střelou o tyč poslal domácí do vedení - 1:0.

Druhý zásach přišel jen o šest minut později. Kuranyi nahrál Farfánovi, jehož těsně za pokutovým územím stáhl za dres Levels a sám postižený následnou penaltu bezpečně proměnil - 2:0. To už bylo pro Borussii dostatečným budíčkem, Gohouri nejprve hlavičkoval do boční sítě a ve 30. minutě přišlo snížení. Baumjohann pěkně prostrčil míč na Frienda, který pod vybíhajícím Neuerem úspěšně zakončil - 2:1. Do poločasu pokračovala Hříbata v dalším náporu, ve 45. minutě ale udeřilo na druhé straně. Engelaar vybídl rozběhnutého Altintopa, který obešel Gospodarka a střelou do prázdné branky zvýšil na 3:1.

Na začátku druhé půle zahrozil za hosty střídající Matmour, jeho rána z pětadvaceti metrů ale branku těsně minula. Poté se dlouho nic nedělo, až v 60. minutě se po Farfánově přihrávce ocitl v další stoprocentní šanci Kuranyi, zblízka ale poslal míč vedle. Ve zbytku utkání pokračovala ve snaze zdramatizovat zápas Borussia a Schalke pod jejím náporem dělalo chyby. V 65. minutě ale Friend přestřelil a Marin o několik minut později ztroskotal na Neuerovi. Poslední příležitost utkání měli domácí, hlavičku Krstajiće odvrátil na brankové čáře rukou Friend, což sice sudí Drees nepostřehl, na třech bodech pro Schalke se ale beztak již nic neměnilo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele