24. kolo
14.03.2009 15:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2:4

Hostující celek navázal na velmi dobré výkony z poslední doby a ve vypjatém derby vykradl domácí stánek Kolína, navíc vsítil čtyři branky a posunul se na šestnáctou pozici. Je pouze o skóre horší než patnáctá Bochum a v současnosti patří mezi hlavní kandidáty na záchranu. Kolína se tato prohra tabulkově nedotkla a stále má luxusní náskok sedmi bodů na pásmo sestupu, k tomu se drží ve středu tabulky.

Gladbach začal být aktivní od úvodních minut a to, co se mu nedařilo na jaře, uplatnil nyní. Začal dávat rychlé a důležité branky, soupeře nadobro zlomil. Přitom domácí byli v úplném začátku aktivnější. Už ve 4. minutě pálil Vučičevič, jenomže brankář Bailly byl pozorný. V 10. minutě na druhé straně hrozil z přímého kopu Marin, jeho pokus ovšem minul jen o několik centimetrů horní roh branky.

První gólový moment se urodil ve 25. minutě. Podél vápna utekl všem aktivní Marin, osamocen na zadní lajně přihrával do vápna před prázdnou branku Bradleymu a ten v pádu i přes obležení jednoho z obránců dopravil balón do sítě - 0:1. Domácí se od této chvíle snažili vyrovnat a začali hrát více kombinačně, ve 34. minutě ale mohl navýšit Friend. Jeho hlavička však skončila o dva metry vedle tyče. Gladbach se uklidnil v poslední minutě prvního dějství, pas za obranu od Baumjohanna dostal Matmour, položil si a obešel gólmana, pak už jen pohodlně zvýšil - 0:2.

Druhá půle už nebyla v takovém tempu a v úvodní dvacetiminutovce se hrálo téměř bez šancí. Oživení přišlo právě v 64. minutě, kdy spíše z nouze vypálil z rohu na hranici vápna Brečko a díky nešťastné teči jednoho z hostujících hráčů míč doplachtil až za záda Baillyho a od tyče se odrazil do branky - 1:2. O tři minuty později byl však náskok zase dvougólový, v herní situaci tři na čtyři Baumjohann uvolnil uličkou do ve vápně Stalteriho, který přihrávkou vybídl ke skórování do prázdné branky ve skluzu Frienda.

Kolín ovšem nic nevzdával a v závěru pro něj ještě svitla malá naděje. V 82. minutě se svým druhým zásahem v utkání prezentoval Brečko. K tomu se balón šťastně odrazil na hranici vápna, kde si ho hlavou přiťukl blíže k brance a ke vzdálenější tyči trefil přesně, rozjásal tak většinu příznivců. Domácí poté začali tlačit, ovšem tři minuty před závěrečným hvizdem jejich plamínek naděje na body definitivně dohořel.

Pezzoni stáhl k zemi v pokutovém území střídajícího Albermana a rozhodčí byl nekompromisní - penalta. K té se postavil Bradley, a i když brankář Mondragon vystihl směr, na perfektní střelu k tyči neměl nárok, druhému gólu Bradleyho tak nezabránil. Kolín se v příštím kole popere o reparát v Chotěbuzi, Gladbach přivítá přímého konkurenta Bochum.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele