34. kolo
19.05.2007 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Energie Cottbus 2:1

Po patnácti letech slaví znovu VfB zisk titulu. Prvenství Stuttgartu je o to cennější, že ho dosáhl věkově nejmladší tým v lize. Posledním krokem k titulu byla domácí výhra na Cottbusem, po zápase mohly vypuknut veliké oslavy...

S vidinou titulu vyběhli domácí na trávník trochu svázáni nervozitou. Té je mohl v úvodu zbavit Hitzslperger, který dvakrát nebezpečně vystřelil. Především signál s Pardem při rohu stál za to, chvíle těchto dvou hráčů však teprve měla přijít. Natěšený stuttgartský stadion očekával spanilou jízdu domácích miláčků, jenže po čtvrthodině hry se začal prosazovat Cottbus. Po zbytečné ztrátě Cacaua se dostal do koncovky Skela, Hildebrand kryl. Hosté však ze své aktivity už za chvilku vytěžili vedoucí gól. Munteanu se volejem opřel do vysokého balónu, jeho střela sice mířila mimo, ale Radu těsně před Hildebrandem usměrnil míč přesně k tyči. Přestože má Stuttgart nejmladší tým v lize, ukázal, že za něj nehrají žádní vyjukaní zajíci. Po inkasovaném gólu přepnuli domácí ihned na vyšší rychlostní stupeň a začali na hřišti jasně vládnout. Po autu Magnina stříleli z bezprostřední blízkosti Hilbert a Cacau, Piplica však dokázal oba zázračně vychytat. Ve 27. minutě už byl i on krátký. Pardo s Hitzlspergerem zkusili znovu svůj signál a tentokrát jim vyšel fantasticky. Mexičan rozehrál rohový kop na volného Hitzlspergera, číhajícího na hraně pokutového území. Německý reprezentant se do přesného obloučku opřel hned z voleje a míč skončil pod břevnem Piplicovy brány. Fantazie! Ještě přes přestávkou mohlo být domácím opět lépe, ale Cacau zblízka přestřelil.

Kromě krátkého výpadku, za který Stuttgart zaplatil inkasovaným gólem, byli domácí stále lepší. A s výraznou převahou otevřeli i druhou půli. Po rychlé a pohledné akci pálil Streller nad, poté se dostal na hřiště uzdravený střelec Mario Gomez. Tentokrát tolik, jako jindy, vidět nebyl, tvrdě však dřel pro spoluhráče. V roli hlavního ostřelovače Piplicy stále hrál Hitzlsperger, hosté se postupem času zakopali okolo vlastní šestnáctky a vedoucí branka domácích visela na vlásku. A v 63. minutě taky přišla. Zleva centroval da Silva a Sami Khedira umístil hlavičku mimo Piplicův dosah. Vyprodaný stadion bouřil a nezdálo se, že by se hosté mohli vzchopit a vyrovnat. Šance si stále vytvářel Stuttgart. Cacauova střela byla sražena, Pardo svůj přímý kop mezi tři tyče nenasměroval. A tak stačilo malé zaváhání a mohlo být s domácími zle. Celá obrana nechala probíjet se Gunkela s Rivičem, druhý jmenovaný se dokonce ocitl sám před Hildebradem. Naštěstí pro domácí se ukopl a míč skončil v zámezí. V posledních minutách už domácí lavička vstala a v objetí netrpělivě očekávala konečný hvizd. Když rozhodčí zápas ukončil, spustilo se na hrací ploše i v hledišti obrovské veselí. Po několika minutách bylo připraveno pódium pro mistry a trofej jim předal Guido Buchwald. "Stříbrný talíř" pro nejlepší tým Německa převzal Fernando Meira, portugalský kapitán nejmladšího mistra od sezóny 1974-75.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Parker

Timo se s VfB rozloučí ve velkém stylu.

Reagovat
HOST*lenny

moje reč

Reagovat
HOST*oblak

jsem neutralní, ale myslím si že to VfB nevzládne a remizuje a titul ještě získá 04. V německé lize to tak někdy bývá.

Reagovat
HOST*

ano táké si to myslím Stuttgart doma bude remizovat 1:1

Reagovat
Pharrell

to jste mysleli spatne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele