základní část, 6. kolo
24.08.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:1

Další ztrátu registruje Sparta. V malém pražském derby proti Bohemians získala jen bod, přestože ještě tři minuty před koncem vedla. Na branku Josefa Šurala zareagoval Jan Záviška. Bohemka si pojistila umístění ve středu tabulky, zatímco Sparta si sice pojistila druhé místo, ovšem po tomto kole může spadnout až na pátou pozici.

Sparta byla pochopitelně favorit, ale v Ďolíčku jí nečekala vůbec snadná práce. Nabuzení Klokani chtěli potřetí v řadě Spartu obrat o body a ono to nakonec skutečně vyšlo.

Od Bohemky se čekal bojovný výkon a také že ano, první vážnější pokus poslal na Nitu Bartek, ale z velké dálky a navíc nepřesně. Na druhé straně zase vypálil Stanciu a Tetteh ještě mohl tečovat, nicméně nedosáhl. Hned vzápětí přišla obrovská možnost Sparty. Tetteh našel Šurala a sparťanského kapitána z dobré pozice výborně vychytal Valeš. Z prvního poločasu ještě zaujala nepřesná střela Bogdana Vatajelua a také zranění Dominika Maška. Ten musel opustit hrací plochu už ve 37. minutě a jeho místo vyplnil Jakub Nečas.

Ďolíček v prvním poločase branku neviděl a hned na začátku druhé půle se dočkal poměrně velkého překvapení. Kouč Zdeněk Ščasný stáhl ze hry Nicolae Stanciua a místo něj poslal na trávník Michala Sáčka. Sparta byla aktivnější, více byla na míči a v 61. minutě se dočkala zaslouženého vedení. Josef Šural se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou nedal Valešovi šanci.

Na tahu byli domácí Klokani, do té doby směrem dopředu v podstatě neškodní. K vidění byl ale úporný boj o střed hřiště a nic nenasvědčovalo tomu, že by měla Bohemka vyrovnat. Deset minut před koncem hodně přestřelil Yusuf a totéž platilo na druhé straně o ráně Kangy.

Vyprodaný Ďolíček, tedy necelých pět tisíc diváků, se dočkal tři minuty před koncem. Centr zleva ve vápně Letenských propadl a Jan Záviška zblízka v pohodě překonal Nitu. Bohemka srovnala proti favoritovi stav a ten už do konce zápasu nepustila. Sparta se v nastavení marně tlačila dopředu, na Bohemce opět ztratila a v tabulce se může propadnout.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1,

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
ondrasch77

1:0 (Mašek)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele