4. kolo
20.08.2017 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2

Až brankou v nastavení dokázala Viktoria zvítězit a odskočit na čele ligového pelotonu. Výhra v Jihlavě se nerodila vůbec lehce, protože domácí vsítili rychlou branku a favoritovi dlouho odolávali. Hrdinou okamžiku se stal stejně jako v týdnu proti Larnace Marek Bakoš.

Pro Plzeň je to velmi důležité vítězství, protože se díky tomu zvýší její náskok v tabulce. Kouč Pavel Vrba přitom nechal odpočívat některé opory jako Hořavu, Pilaře, Koláře nebo Bakoše.

Obměněná sestava nevstoupila do zápasu vůbec dobře. Jihlava hosty zaskočila bleskurychlou brankou, když Hronek přelstil oba stoper a Davis Ikaunieks propálil Matúše Kozáčika. Zaskočená Viktoria se do nějakého drtivého tlaku vůbec nedostávala, byť tedy šance si vytvářela. Po Kopicově centru zakončoval Krmenčík, ale na Rakovana si nepřišel. Jihlava se rozhodně nezatáhla a nadále dokázala zaměstnávat obrannou čtveřici západočechů. Ikaunikes dokonce sám před Kozáčikem nedokázal zakončit. Nespokojený Pavel Vrba se rozhodl na nic nečekat a ještě v prvním poločase vypustil na hřiště Marka Bakoše, který nahradil Živuliče.

Ve 42.minutě se položil do Zemanova centru Řezník, ovšem bez úspěchu. Podobně pak dopadl Krmenčík.

Plzeň prohrávala po prvním poločase 0:1 a bylo jasné, že se s tímto výsledkem nehodlá spokojit, nicméně Jihlava dál kousala a krátce po změně stran se dožadovala marně pokutového kopu.

Po hodině hry se hosté konečně dočkali vyrovnání, Tlustý odvrátil centr jen k nohám Patrika Hrošovského, na jehož ránu Rakovan nedosáhl. Kdo ale očekával následný tlak Viktorie, ten se mýlil. Plzeň v žádném velkém náporu nebyla a naopak v 77.minutě mohla být ráda, že zblízka hlavičkující Dvořák trefil jen připraveného Kozáčika. To byla velká šance Jihlavy, která později musela mrzet.

Už to vypadalo, že si Vysočina doma cenný bod připíše, když v poslední minutě nastavení rozehrál rohový kop Zeman a neuhlídaný Marek Bakoše hlavou rozhodl!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
patrikhm

Spousta blbů Plzni před startem ligy nevěřili, furt jenom Sparta a Slavia, ale Pan Trenér Pavel Vrba je prostě důkazem úspěchu!!

Ne peníze, ale trenérský um vede ligu

Reagovat
milan78

nebýt umu rozhodčích v posledních 3 minutách.., vše ve prospěch plzně.., osobně jsem po tom rohu čekal i gól, ale říkal sem si, když ho nedají.., bude penalta.., škoda, že minulou sezonu prosrali, co mohli..., tam měl být titul

Reagovat
patrikhm

Tak ona i ta branka ve 20 vteřině nemusela být, kdyby si to hráči pohlídali.. Letos máme Vrbu, letos je titul doma!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patrikhm

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ondrasch77

0:2 (oba Krmelec)

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by to byl rekl.... ze Plzen povede po 4 kolech uz o 4 body

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me vede o 3, je to poměrně jednoduchá matematika, popracuj...

Reagovat
smazaný uživatel

mysleno v souboji o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Momentalne je v boji o titul tak 10 týmů, 7 bodu v porovnání s 26 zbyvajicimi zápasy nic neni a nejblizsi pronásledovatel ma 3 body ztrátu

Reagovat
patrikhm

10 týmů je max v souboji o záchranu. O titulu je jasno.. Od začátku říkám mistr ligy 2017/2018 Viktoria Plzeň, za nima Sparta se Slaviíí, čtvrtý Liberec, pátý Zlín. Někam si to zapiš

Reagovat
smazaný uživatel

To kdybych si mel zapisovat každý takový nesmyslný blábol, tak bych potreboval 100 skladu. Přestával jsem to brat vážně u Sparty a Slavie a kdyz jsem dosel k Liberci a Zlinu, tak uz jsem pochopil, ze to ma byt pokus o vtip

Reagovat
patrikhm

Pokus o vtip jsou ty tvoje zvratky co všeobecně píšeš

Reagovat
patrikhm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele