27. kolo
05.05.2018 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 1:3

Jihlava dokázala zaskočit Liberec a na jedenáctém místě má před sestupovými pozicemi tříbodový náskok. Liberec krátce před přestávkou vedl, ale Vysočina ve druhém poločase třemi zásahy skóre otočila.

U Nisy se zrodil velmi překvapivý výsledek. Liberec byl favoritem, koneckonců potřeboval vyhrát, aby se udržel v kontaktu s evropskými poháry.

Liberec začal dobře a měl šance. Tu první zazdil hlavičkující Folprecht, po čtvrthodině hry pak přestřelil z přímáku Karafiát a do třetice donutil Rakovana k zákroku Wiesner. Jihlava byla směrem dopředu opatrná, vyčkávala na chyby Liberce. Zoubele to sice zkoušel z dálky, avšak neúspěšně. Liberec byl nadále aktivnější, Pilař ještě těsně minul, ale minutu před koncem poločasu se Severočeši konečně dočkali. Folprechtův rohový kop prodloužil Karafiát a Matěj Pulkrab rozjásal stadion U Nisy. Zdálo se, že Slovan má zápas pod svojí kontrolou, jenže po změně stran bylo všechno jinak.

Už ve 48. minutě sahali hosté po vyrovnání, ale nebezpečnou hlavičku Štěpánka zlikvidoval Hladký. Jihlava byla mnohem živější a brzy se dočkala zaslouženého vyrovnání. Pavel Dvořák si naskočil na vysoký balón a hlavou dal na 1:1. Opařeny Liberec byl najednou pod velkým tlakem a Jihlava mohla brzy vstřelit další gól, nebýt skvělého zákroku Hladkého. Každopádně domácí si dál koledovali a v 72. minutě Jihlava otočila vývoj. Pavel Dvořák byl ve správný čas na správném místě a pohotovou dorážkou dostal Liberec do úzkých.

Slovan druhý poločas vůbec nezvládl a deset minut před koncem inkasoval už potřetí. Pulkrab chyboval, Mara vyslal Ikauniekse a ten se střelou na vzdálenější tyč dal na konečných 3:1. Jihlava si připisuje překvapivé, ale velmi důležité vítězství. Naopak Liberec si porážkou výrazně zkomplikoval postup do evropských pohárů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
RadekVonCZE

A je po pohárech doprdele! Tady je něco špatně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele