9. kolo
26.09.2014 20:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - 1. FC Slovácko 4:0

Teplice si poradily se Slováckem jednoznačně a moravský celek cestuje domů bez bodů. Teplice svým hostům nastřílely čtyři branky, o které se postupně postarali Egon Vůch, Francis Litsingi, Nivaldo a Aidin Mahmutović. Další dvě branky navíc nebyly kvůli ofsajdovému postavení uznány.

Hlavní útočnou hvězdu Slovácka tepličtí hráči celkem v pohodě eliminovali. Libor Došek straší obrany každého soupeře, protože po osmi zápasech má na kontě již devět branek. Na vysokého útočníka si již na začátku utkání počíhal obránce Takács a faulem dal zkušenému střelci najevo, že dnešní zásah na pažbu nebude mít jednoduchý. Francis Litsingi poté hledal pasem nabíhajícího Salamiho, ale tentokrát ještě přesný nebyl.

Teplice si vše vynahradily o pár minut později, když si Nivaldo naběhl k pokutovému území a i přes bránícího hráče dokázal odcentrovat. Brankář Milan Heča míč trochu podcenil, takže balon přistál na noze před volným Egonem Vůchem. Ten si i v pádu dokázal poradit a přesnou ranou pod břevno stanovil průběžný výsledek na 1:0!

Aktivní Takács našel přesně hlavičku Eugena Salamiho, který tlačil svůj pokus do protipohybu brankáře Heči. Ten ovšem s vypětím všech sil míč lapil do svých rukavic. O chvíli později už to se Slováckem vypadalo ještě hůř. Eugéne Salami totiž prodloužil centr od Tomáše Vondráška a míč skončil u Francise Litsingiho. Střelec Teplic si míč zpracoval a následně prostřelil brankáře Milana Heču - 2:0.

Teplice byly jasně lepším týmem a skóre mohlo být mnohem vyšší. Egon Vůch se například tlačil před bránu, ale místo střely či nahrávky volil kličku. Tím poskytl brankáři Hečovi šanci i čas na zákrok, takže Heča se mu vrhl pod nohy a šanci Teplic zmařil. Po pasu od Vondráška se do dalšího zakončení dostal také Nivaldo, jehož pohotovou střelu srazila obrana Slovácka. Slovácku se rozpadala obrana a hráči před brankářem Hečou museli často na poslední chvíli zasahovat. Nejinak tomu bylo po závaru v pokutovém území, z něhož rezultovala rána Jana Kroba.

Krátce před změnou stran se do velké šance dostal Eugéne Salami. Ten po nádherném Litsingiho centru zakončoval nikým nehlídaný z hranice pokutového kopu, ale branku Milana Hečy neuvěřitelně přestřelil! Hodně aktivní byly Teplice také po příchodu ze šaten, když si na centr od Kroba naskočil Laco Takács. Ten ale v dobré pozici minul. Práci měl i brankář Tomáš Grigar, který zasahoval proti ráně Valenty.

Krásná souhra dovedla Teplice k další brance, když si míč na straně vzal pod patronát Vondrášek a nadýchaným centrem našel přesně stojícího Nivalda. Ten se s ničím nerozpakoval a míč napálil k tyči - 3:0.

Prapor Slovácka mohl zdvihnout Milan Kerbr, ale v dobré pozici jej zradila mířidla a bránu Grigara přestřelil! Poslední hřebíček do moravské brány zatloukl Aidin Mahmutović, který si naběhl do pokutového území a po skvělé nahrávce od útočícího kolegy Francise Litsingiho se proti brankáři Hečovi nemýlil. Teplice jednoznačně porazily Slovácko a tři body zůstávají v prostředí Stínadel.

Nic na tom nezměnily ani závěrečné minuty. Severočeši ještě v poslední minutě neproměnili obrovskou příležitost. Nejprve Litsingi nedokázal dotlačit míč za brankovou čáru a následně Vůch poslal míč na tribunu. Branka střídajícího Iva Táborského kvůli těsnému ofsajdu platit nemůže, ale nejspíš to nikoho z domácích mrzet nebude. Ti vyhrávají jasným rozdílem a nyní jsou třetí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Teplice to doma musej dat

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
bayern987

0:3 3x Došek

Reagovat
vanGomm

Jak vidno většina tipujících měla dobrý odhad.Ono se to ale dalo tak nějak i čekat.Slovácko pomalu ale jistě najíždělo na prohru a Teplice už těch remíz měli po 8 kolech dost.Matematika opět zaúřadovala.V tomto má ten fotbal logiku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele