8. kolo
21.09.2012 20:15 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Liberecké naděje na úspěch proti Baníku oživoval Jan Blažek

Opět ztráta. Slovan, jakožto obhájce ligového prvenství znovu nedokázal přesvědčit a proti Ostravě dlouho tahal za kratší konec, i proto má konečný bod z jeho strany hodnotu zlata. Dvěma zásahy se na výsledku podílel Jan Blažek.

Domácí chtěli před vlastními fanoušky po delší odmlce konečně opět zabrat naplno a hned od úvodního zadutí do píšťalky se tak ujali dirigentské taktovky, kulatý nesmysl měli po většinu času na svých kopačkách a postupem času se začaly geometrickou řadou množit nebezpečné situace před ostravskou svatyní. Nejnebezpečnější z nich měl v šesté minutě na kontě Vácha, po rohu však napálil pouze břevno Bučkovy svatyně, od kterého se balón odrazil zpátky do pole!

Kdo si počká, ten se dočká... Přesně v duchu tohoto sloganu, jakoby si počínali svěřenci Radoslava Látala: Lukeš rozehrál po dvaceti minutách od rohového praporku, míč ještě prodloužil do ohně Mach a Kraut už měl z bezprostřední blízkosti práci značně ulehčenou - 0:1. Slovan vehementně protestoval a reklamoval ofsajd, tato snaha se ovšem u sudího Mikela s pochopením nesetkala.

Inkasovaná branka celek zpod Ještědu evidentně zaskočila a značnou chvíli trvalo, než se mu podařilo opětovně chytnout předchozí vlnu. To mohl podtrhnout Ljulka, jenž parádním centrem oslovil ve vápně Rabušice, avšak ten hlavičkoval pouze doprostřed branky, kde stál nachystaný Buček. Ten se musel mít na pozoru i při skvělé individuální akci Bosančiče, který se nakonec pokusil uspět technickou střelou, ale hostující brankář byl opět bezchybný! Navíc prakticky hned z protiakce znovu udeřilo: Lukeš přesně našel Krauta, ten však míč nezasáhl ideálně, práci však za něj dokončil pohotový Fantiš - 0:2.

Hru Liberce měl po obrátce rozhýbat Jan Blažek, jenž na hřišti nahradil do té chvíle takřka neviditelného Brazilce Souzu. Tento tah se domácímu lodivodovi Jaroslavu Šilhavému vydařil na jedničku a kormidlo se znovu natáčelo výrazně na domácí stranu. Největší možnost měl po standardce Štajner, jehož technické provedení stálo za nejvyšší ohodnocení, ovšem ještě vyšší známky by si vysloužil duchapřítomný Buček.

Nicméně Severočeši se museli mít mimo jiné také neustále na pozoru: zejména Lukeš připravoval pro své spoluhráče jednu zajímavou příležitost za druhou - jednu z nich mohl zakončit Kraut, tomu se však nepodařilo Bičíka překonat! Rychlý protiútok v 57. minutě po ose Fantiš - Kraut zakončoval tvrdou ranou Lukeš, našel ale pouze jednoho z clonících obránců.

Je to překvapivě především defenziva, co Slovan v dosavadním průběhu sezóny neposlouchá, tedy alespoň ne v takové míře jako před rokem. To se ostatně v plné kráse odhalilo při šanci Blažka, jenž však branku tak jako tak nenašel. A v šedesáté osmé minutě byl k vidění další souboj Kraut - Bičík a opět se mohl po zásluze radovat bývalý brankář Slovanu Bratislava nebo pražské Sparty. Aktivitou oplývající Blažek se ale nakonec přece jen dočkal: Droppa hlavičkoval jen za sebe, kde na Blažka nestačili Vašenda s Frydrychem a rychlonohý útočník už pak neměl problém s pohotovým zakončením na zadní tyč - 1:2.

Baník "kontroval" nasazením čerstvé akvizice Tomáše Majtána, jehož hostování ze Žiliny bylo dotaženo akorát těsně před utkáním. Nová posila se mohla natěšeným fanouškům ukázat hned záhy v tom nejlepším možném světle, když se po Karišikově hrubce ocitl slovenský kanonýr tváří v tvář před Bičíkem, ale s mazaným "dloubákem" neuspěl. To se ostatně hostům pět minut před koncem vrátilo: výborně hrající Blažek si udělal dobrý den ze dvojice Droppa - Frydrych a pohodlnou střelou na zadní tyč srovnal na 2:2.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Baník překvapí oslabený Liberec a vyhraje 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
OtecJaJ10

1:2

Reagovat
OtecJaJ10

*aneb jak to tady vidím, raději vsadím na "jistotu" oba dají gol

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady Slovan musí máknout !!! snad výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslim, ze uz by mel Slovan vyhrat 2:1

Reagovat
bart_ik

už to musíme zlomit, Slovan do toho!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dostanou nátěr mrdky z pod Ještědu

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
vanGomm

Dobrý odhad.Není to sice pravidlem,ale často se stává,že tým který jede 2x po sobě ven alespoň jednou zremizuje.Podobně,jako když někdo hraje 2x po sobě doma.U ne zrovna špičkových týmů se ta pravděpodobnost zvyšuje.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele