30. kolo
01.06.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 1:1

Bronzová příčka pro ročník 2012/2013 patří loňskému mistru Slovanu Liberec. Severočeši si třetí místo zajistili už v minulém kole, tudíž zápas s Příbrami pro ně nemusel mít takový náboj. Rozlučka s domácími fanoušky jim ale nevyšla, remízou 1:1 s Příbramí přišel Liberec o devítizápasovou šňůru beze ztráty bodu.

Liberec, který v předchozích devíti ligových zápasech neztratil ani bod, tentokráte neodstartoval dobře. Hostům stačilo deset minut na to, aby se dostali na severu Čech do překvapivého vedení. Obránce Fleišman fauloval ve vápně Mareše a sudí byl neoblomný. Nařízenou penaltu proměnil Tomáš Wágner a Příbram vedla 1:0. Liberci se směrem dopředu moc nedařilo, akce vedená Šuralem a Delargem zůstala nevyužita a na druhé straně zase Aziz neproměnil samostatný únik na Zbyňka Hauzra. Liberec začínal mít převahu až v závěru prvního poločasu, vidět byl zejména Šural, ale fanoušci domácího celku si museli na vyrovnání počkat do druhého poločasu.

Nicméně Příbram nehrála žádného zanďoura a krátce po změně stran měla na kopačkách druhý gól, který by dost možná mohl být rozhodující. Pleško napálil jen Hauzra, k dorážce se už nedostal Wágner. Liberec vzápětí přešel do protiútoku a Delarge Rybalkovu přihrávku nezužitkoval.

Slovan se dočkal vyrovnání až v 57. minutě, kdy se po Frýdkově centru prosadil Josef Šural - 1:1. Vzápětí mohl Liberec skóre otočit, Delarge ale trefil pouze boční síť. V 68. minutě došlo k dalšímu klíčovému momentu. Aziz fauloval Rybalku a po druhé žluté kartě musel předčasně opustit hrací plochu. Oslabená Příbram se pak musela bránit náporu Liberce, zvláště v závěru utkání. Dvě tutovky spálil Rabušic, nejprve dobře hlavičkoval a poté orazítkoval tyč!

Snaha Liberce vyhrát i desátý ligový zápas v řadě vyšla vniveč. Příbram cenou remízu uhájila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Straka přestřihne vítěznou šňůru Liberce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Divaci 4444????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Veselac

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.I když je to asi málo pravděpodobné.tak přece jen nic netrvá věčně.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
eL

4:0

Reagovat
Rochlitz

Na hřiště by se mohli podívat Zbyňa Hauzr a Tomáš Janů . Poslední zápas jejich bohaté kariéry...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan Liberec soupeře jednoznačně vyprovodí a jinak to nevidím .... Tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Takže rozlučka Janů a Hauzra nedopadla uoplně dobře. No škoda ....

Jenom nechápu, jak dlouho chce ten Starkův pseudoklub v GL dlouho otravovat ...

Reagovat
vanGomm

Jedině pokud by se liga snížila na 10 max.12 týmů.potom by se možná krom jiného vyřesilo i to neustálé handrkování o ty vyjímky kvůli vybavení stadiónů.Pak by se totiž do takové ligy valice těžko dostávaly týmy jako npř.Ústí/L.Znojmo,Sokolov aj.Navíc by taková liga byla zákonitě kvalitnější,zvedly by se návštěvy a samozřejmě kluby,které by nás reprezentovaly v předkolech (LM EL)by byly tím pádem i více konkurence schopné.Jedině komu by se to zřejmě nelíbilo,tak to by byly 4 resp. těch 6 týmům co by přišly o ty své privilégia.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že ekonomické důvody nás zřejmě časem přimějí snížit počet účastníků GL, ale z tradice by měl mít každý kraj poměrné zastoupení. Na co hrát ligu např. v Příbrami, kde bude vždy návštěvnost malá a není tam žádný potenciál pro růst. Právě třeba Ústí n. L. ho má, ...

Reagovat
smazaný uživatel

Za Usti mas palec

Reagovat
vanGomm

Tak já ty návštěvy sleduji prostřednictvím Gólu od sezóny 1975-76,ale částečný přehled mám od roku 1963.Tehdy chodilo na Spartu,Slavii,Slovan a Brno pr.16 000-20 000.Pěkné návtěvy byly ale i jinde (Ostrava,Trnava)Také tomu odpovídal celkový ligový průměr,ktery se pohyboval 11 000-13 000.Dnes to nepřesáhne ani 5 000.Smutný rekord je z roku 2004-05 3 836 diváků!Není se však čemu divit.Kdo by chodil na 2 mnohdy i 3 garnituru.Ten co umí jen trochu lépe kopnout do balonu je v cizině.Proto také zde mohou vynikat hráči téměř na prahu 40 let co se odtamtud vrátili.Tebou vzpomenutá Příbram má za posledních 5 sezón pr. 3 228.Letos to je 2 818.Jinde to ale není také žádná sláva.Taková Dukla a Č.Budějovice jsou ještě horší.Letos měly slušné pr.Sparta a Plzeň 10 368 resp.10 047 a snad Ostrava 8 006.Jinde jak říkám nic moc.To se už táhne hodně let.Jediná cesta, jak přilákat lidi je ve snížení počtu na 10 max.12.

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec příští rok: Vůbec to není marný !!! Počítejme že s tím že s Liberce odejde Štajner do Sparty a Rabušic do Plzně, počítá se s příchodem nějakého toho Afričana ( jak známe Liberec ) a také Slavistiského Mičoly. Doufejme ,že Nezmar domluví s Dynamem Kyjev další hostování Rybalka sestava takto : Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Šural, Pavelka, Mičola, Rybalka, Frýdek - Delarge

střídačka takto: Bojčuk, Toth, Karišík, Coufal, Sackey, Hušek, Hadaščok !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele