17. kolo
19.11.2010 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 1:0

Plzeňský stroj na výhry se před zimou zadrhl. Využili toho hráči Bohemians, kteří bleskovou trefou rozhodli o svém přezimování v první polovině tabulky. Jejich páteční soupeř se po výborném podzimu může na jaře vrátit pouze s čtyřbodovým náskokem na Spartu.

Západočechy zaskočil už po čtyřech minutách Trubila, ke kterému se dostal míč po centru Štohanzla a z hranice šestnáctky vystřelil levačkou přesně ke vzdálenější tyči. Opařená Plzeň měla problémy s přesností svých přihrávek, přesto mohla srovnat krok ve 12. minutě, když po solidní akci Rady zakončoval z patnácti metrů Rezek, který ztroskotal na dobrém zákroku Sňozíka.

Naopak povzbuzeným Pražanům chybělo v úvodní čtvrthodince jen pár centimetrů, aby další Štohanzlovy balóny před branku usměrnili do sítě. Nejprve v pádu nedosáhl Škoda, za dvě minuty se po odraženém rohu nedostal k hlavičce Ibragimov.

Plzeňským favoritům nepomáhaly ani standardní situace, a tak ani velké množství rohových kopů k šanci na vyrovnání nevedlo. Do poločasu se tak do nebezpečné střely položil už pouze Rezek, jehož pokus zablokoval tři minuty před odchodem Lukáš.

Vzápětí se sice hosté radovali z gólu, tu jim ale překazil pomezní, který po přesné hlavičce Brezinského chybně odmával ofsajd.

Po změně stran nikoho nepřekvapil nápor lídra soutěže. Po pěti minutách se mohl prosadit Bystroň, ale po přímém kopu Horvátha hlavičkoval nad břevno. Jenže to byla na dlouho také jediná vydařenější střela.

Nechybělo tak mnoho, aby pět minut po hodině hry pojistil vedení domácích Škoda, který se po brejku rozhodl pro lob z vápna, ale míč skončil na horní síti. Hostující nemohoucnost dokumentovaly především nepřesné střely v gólových pozicích.

Tu absolutně největší zahodil jedenáct minut před koncem řádné hrací doby Petržela, kterému nechtěně sklepl Bakoš před malé vápno. Netísněná hvězda podzimu poslala balón po zemi decimetry vedle vzdálenější tyče.

To Ibragimov se v následné akci mezi tři tyče zpoza vápna trefil a Krbeček musel vyrážet prudkou střelu pravou rukou. V 87. minutě mohl rozhodnout Štohanzl, který těžil z individuální akce Škody, ale tváří v tvář brankáři selhal.

I v nastavení byli nebezpeční domácí. Škoda ze čtrnácti metrů přestřelil a Štohnazlův pokus po příhře Cissého před prázdnou zablokoval jeden z obránců. Hosté se přes vysoký počet hráčů v ofenzívě k ničemu nedostali, Klokani tak v klidu cenné tři body uhlídali.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
vanGomm

Bohemians porazili Hradec a 2x po sobě "doma" asi nevyhrají,takže tipnu X2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste opravdu hlupáci! to je tutová 2!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ty jseš tady ten největší hlupák Bohemka za bojovnost

Reagovat
smazaný uživatel

viktorka do toho.dame 1-3.rezek a kolař.to rozhodnou.

Reagovat
smazaný uživatel

a budou hrat ty plzenaci co byly na tom pratelaku s danskem?

Reagovat
smazaný uživatel

ne nebudou do dánska si vzali s sebou lyže a cestou zpátky je vysadili v alpách!....................................................................tak to je snad jasný že budou hrát!

Reagovat
klokan.paul

plichta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele