27. kolo
09.05.2009 17:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - 1. FC Brno 3:2

Pět branek přineslo utkání týmů, které otevírají druhou polovinu tabulky. Po vyvedené pětapadesátiminutovce domácích sice Brno nečekaně zdramatizovalo, ale toužený vyrovnávací gól už nevsítilo.

Západočeši jen lehce přehrávali svého soupeře, přesto si v první půli vytvořili gólové šance jen oni. Tu první měl Varadi, který dorážel zblokovanou střelu Petržely, ale trefil pouze brankáře Bureše. Lépe už si domácí vedli o šest minut později, kdy centroval Jiráček, ve vápně si míč zpracoval Petržela a z pár kroků prostřelil Bureše.

Kdo jiný, než Petržela pak mohl být i u zrodu druhé branky. Před vápnem byl totiž faulován Střeštíkem. Horváth místo centru volil příhru na vápno Lecjaksovi, který bez přípravy nadělal práci Burešovi, který vyrazil pouze k Hájovskému, a ten už nemohl minout. Brněnští se pak sice snažili před přestávkou alespoň snížit, ale kýžené ovoce to nepřineslo.

Štruncovy sady rozhodně nenudilo, když se centrem dění stal Petržela. Na začátku druhé půle totiž byl sražen Dvorníkem ve vápně, k penaltě se postavil Horváth a s přehledem proměnil svůj pokus do horního rohu branky. Brno se ale nepoložilo a brzy kontrovalo. Heinz vrátil míč na vápno a Rabušic trefil přesně k tyči.

Značně uspokojení domácí, kteří se rozhodli bránit dvoubrankové vedení, dostali tvrdou ránu šestnáct minut před koncem zápasu. Švejnoha poslal přesnou přihrávku na Heinze, který chladnokrevně poslal míč kolem těla brankáře Ticháčka. Když však tři minuty před koncem nevyužil obrovské šance střídající Szegedi a hlavičkoval pouze do brankáře, tři body zůstaly na západě Čech.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele