5. kolo
10.09.2005 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 2:0

Po nečekané ztrátě bodů v minulém kole doma proti Brnu měli Sparťané v sobotu proti Jihlavě jasný cíl - tentokrát již nezaváhat a nováčka porazit. Jihlava se ale za své dosavadní výkony v lize vůbec nemusí stydět a navíc si zřejmě ještě každý pamatuje, že v prvním kole uhrála bod na hřišti druhého pražského "S", Slavie. O podcenění tedy řeč být nemohla.

Natěšení diváci Sparty, kteří čekali, že mužstvo bude chtít odčinit zaváhání z minulého kola, a těšili se na střelecké hody, zjistili po pár minutách hry zcela odlišnou realitu. Za úvodní půlhodinu hry si Sparta nevytvořila prakticky jedinou šanci a tak se zhruba po oněch třiceti minutách začalo z tribun ozývat již klasické "Hřebík ven" a později se přidalo i "Hrajte fotbal". Ani do konce poločasu se už neodehrálo nic zásadního a mistrovská Sparta, která do sobotního duelu nastoupila s Poborským pouze na lavičce, spokojena rozhodně být nemohla.

Úvod druhého poločasu se nesl v duchu toho prvního a nebylo tedy moc na co koukat. Vysvobození pro Spartu přinesla až 55. minuta, kdy se jí výjimečně podařilo dotáhnout svou akci až do konce. Po Kiselově přihrávce obešel Zelenka gólmana Vorla a skóroval. V 56. minutě přišel za Kisela na hřiště Poborský a stál u zrodu druhého sparťanského gólu, když míč parádně naservíroval Zelenkovi a ten se střelou od značky pokutového kopu nemýlil.

Další gól už Sparta nepřidala, ani Jihlava se na žádnou odpověď nezmohla, a tak utkání dokráčelo do svého konce za stavu 2:0 pro Spartu.

"První gól to rozhodl, potřebovali jsme se uklidnit. Doufám, že teď už nikdo nebude psát o naší špatné fyzičce, uvedl Hřebík.

"Chyběla nám taková osobnost, jakou dnes byl v druhém týmu Zelenka. Pak bychom mohli soupeře potrápit," konstatoval Večeřa.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele