14. kolo
27.11.2005 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 2:1

Pod tlakem vysokých pokut a hrozbou od sponzorů se fotbalistům Brna minulé kolo podařilo doma porazit Plzeň a s podobnými vyhlídkami přicestovali i do Mladé Boleslavi. Ta minulé kolo prohrála na Spartě 2:4, a tak si v tomto duelu chtěla napravit reputaci.

Už od samého úvodu zápasu byla Mladá Boleslav daleko aktivnější a herně lepší než fotbalisté Brna a zdálo se tak být jen otázkou času, kdy se domácí dostanou do vedení. Onen gól se nakonec dostavil až těsně před poločasovou přestávkou, v 42. minutě se po Rychlíkově rohu trefil Kulič.

Chvíli po zahájení druhé půle už vedli domácí o dva góly, v 53. minutě se opět trefil Kulič, když utekl po pravé straně a střelou z úhlu zvýšil na 2:0.

Brno se ke slovu dostalo až v závěru zápasu a v 72. minutě snížilo na 1:2 po fantastické individuální akci útočníka Švancary. Ten po sérii chyb mladoboleslavských hráčů ve středu hřiště převzal míč, nasadil kličku jednomu z obránců, poté i gólmanovi a skóroval do prázdné brány.

Ze závěrečného náporu již hosté nic nevytěžili a tři body tak zůstaly, nutno říct, že zaslouženě, na straně domácích.

"Sami jsme si dobře rozehraný zápas zkomplikovali. Měli jsme tam takovou hluchou desetiminutovku, ale to se prostě ve fotbale stává. Kluci jinak bojovali až do konce, za to si zaslouží pochvalu," řekl Uhrin.

"Sedmdesát minut jsme tady předváděli normální antifotbal. Chyběl nám větší pohyb, agresivita, všude jsme byli o krok později než domácí, kteří nás přehrávali. Dali jsme sice kontaktní gól, pak měli i jednu slušnou šanci, ale to je pořád velmi málo," konstatoval Mazura.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele