8. kolo
01.10.2005 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - 1. FC Brno 1:1

Jediný tým, kterému se v dosavadních zápasech letošní sezóny ještě nepodařilo zvítězit, Brno, přicestovalo k malému moravskému derby do nedalekého Uherského Hradiště, aby se zde střetlo s týmem Slovácka. Tomu se ostatně v letošní sezóně také příliš nedaří. Současná bilance Brna je však unikátní, ze sedmi odehraných zápasů se jim již čtyřikrát "podařilo" inkasovat gól, který znamenal bodovou ztrátu, v nastavení.

Nabízela se tak otázka, zda vedení brněnského celku nesáhne k tradičnímu kroku a neodvolá miláčka domácích fans, trenéra Kotrbu. Už v týdnu ale vedení vyjádřilo kouči Kotrbovi plnou podporu a navíc tým posílilo o dva hráče, gólmana Skácela ze Slavie, jehož posledním působištěm byl však druholigový Xaverov, kdy byl stejně jako je teď v Brně, na hostování. Druhým příchozím pak byl pravý bek Mladé Boleslavi, Petr Krátký, kterého Brno získalo také na hostování, výměnou za útočníka Simra.

"Brno herně vystupuje dobře a dokáže si vytvořit příležitosti ke skórování, na druhou stranu má problémy v koncovce. Určitě je na tom lépe jak Zlín, Jihlava a další půlka ligy, ale trpí na slabou efektivitu a hrubky v obraně," řekl o soupeři ještě před utkáním kouč Slovácka Molnár. Jeho protějšek na lavičce Brna, Kotrba, však musel řešit několik zásahů do základní jedenáctky. Pro karty chyběli obránce Schuster a záložník Besta. Do utkání nenastoupil ani Zelenka, zda-li to ale bylo z důvodů herních či zdravotních, ví asi jen sám kouč Kotrba. Další pikantností v sestavě Brna byl post brankáře, na který po dlouhé době nastoupil Slovák Brezovan. Domácí problémy se sestavou řešit nemuseli a tak mohl být v tomto ohledu trenér Molnár spokojen.

A byli to právě domácí, kdo ovládl úvod střetnutí. Jejich záložní řada jasně přehrávala tu brněnskou především rychlostně. Velký tlak domácích pak byl po právu odměněn ve 20. minutě, kdy se k míči dostal Lička a střelou z hranice šestnáctky prostřelil Brezovana. Hosty inkasovaný gól zjevně probudil a zhruba ve 30. minutě byl zápas zcela vyrovnanou záležitostí. A vyrovnání na sebe málem nenechalo dlouho čekat, ve 34. minutě utekl Švancara obránci Švejnohovi, finální přihrávku na ligového debutanta, útočníka Vránu, však pokazil. Ve 40. minutě se však situace opakovala - s tím rozdílem, že tentokrát přesně nahrával Vrána a Švancara s přehledem vyrovnal.

Ve druhém poločasu aktivita obou celků uvadla, na čemž měla zřejmě velký podíl i nervozita. Hrálo se tak především ve středu pole a diváci, kterých přišlo úctyhodných 5896, byli svědky řady nepřesností od hráčů na obou stranách. Velké vzrušení tak přinesla až 68. minuta, kdy kapitán hostů, Siegl, ránou z přímého kopu orazítkoval tyč Drobiszovy brány. Domácí tento kritický moment zřejmě probral a až po zbytek zápasu byli aktivnějším týmem. V závěru se pak vyznamenal gólman Brna Brezovan, když zneškodnil vyloženou šanci Sowunmiho.

Utkání tak skončilo remízou, což asi příliš nepomohlo nikomu ze zúčastněných. Brno tak i po osmi kolech čeká na první výhru. Že by příští kolo doma proti Jablonci?

"Zápas měl všechny znaky derby včetně přemíry nervozity. V prvním poločase byly naše akce nahodilé a v obraně jsme se dopustili tří hrubých chyb. Jednu z nich soupeř potrestal vyrovnáním," uvedl Molnár.

"Ve druhém poločase už to z naší strany nebylo tak kvalitní," konstatoval kouč Kotrba.

Autor: Jan Werner

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takze, doufam ze uz KONECNE prolomime tu neskutecnou smulu, kterou jak doufam, sme si vybrali aspon na deset let do predu, navic na Slovacko umime, i kdyz to je doma silny ale jeho vysledky v prubehu sezony nenaznacuji ze je to silny muzstvo - na Slovacku BRNO VYHRAJE!

Reagovat
smazaný uživatel

no, lze to brat jako uspech, nedostali sme gol v nastaveni, neprohrali sme - na druhou stranu ta tyc zamrzi....tak az za ctrnact dni doma s Jabloncem

Reagovat
HOST*kolek

Brno je pořád poslední - to je supr . Doufám, že se po bohemce a viktorce zbavíme i dalšího "pro pražského klubu".

Reagovat
smazaný uživatel

coze? jakej pro prazskej klub?

Reagovat
HOST*kolek

Kdo jednou fandí "sparta, sparta" je pro mě propražský klub.

Reagovat
HOST*lipo

3:0

Reagovat
HOST*

Kretinsky odvádí dobrou praci ale Brno toho nevyuziva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele