čtvrtfinále
24.01.2024 21:30 CET
4 : 2
po prodloužení
(1:2, 2:2)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu (© AFP)

Semifinálovou tradici Bilbaa udržel při životě navrátilec z Afrického poháru

Barcelona prohrála ve čtvrtfinále Copa del Rey v Bilbau 2:4 po prodloužení. Domácí se ujali vedení dřív, než se všichni fanoušci stihli usadit na svá místa, nicméně hosté ještě do přestávky otočili skóre, a to i díky šťastnému zásahu Roberta Lewandovského, do nějž před bránou kuriózně nakopl míč Yuri Berchiche. Baskové se ale nevzdali a také oni se vybičovali k obratu. Nakonec jej dokonal ve 107. minutě Iňaki Williams, jenž ještě před pár dny reprezentoval Ghanu na Africkém poháru. Los Leones si tím vysloužili už pátou účast v semifinále za sebou, na zisk trofeje pro vítěze španělského poháru však čekají od roku 1984.

Bilbao se pohybovalo v tabulce LaLigy jen tři body za Barcelonou, nebylo tedy velkým překvapením, že se očekávala vyrovnaná bitva. Katalánci navíc nevzpomínali na poslední pohárový duel v Baskicku dobře, když tu po nevydařeném prodloužení vypadli už v osmifinále. Athletic navíc povzbuzoval fakt, že od srpnového klání s Realem Madrid doma neprohrál.

Xaviho svěřenci do utkání nevstoupili vůbec dobře. Krátce po úvodním hvizdu se po několika nepředvídatelných odrazech k zakončení dostal Gorka Guruzeta, jenž bleskurychle otevřel skóre. Vyrovnat dokázal dost kuriózním způsobem Lewandowski. Polský kanonýr může po zápase poslat děkovný dopis na adresu zkušeného Berchicheho, který ho svým odkopem trefil tak nešikovně, že se míč o pár sekund později ocitl v bráně. Zanedlouho se mezi střelce zapsala i mladá senzace Lamine Yamal, jenž se po samostatném průniku do pokutového území trefil přesně k zadní tyči.

Úsměv na tvářích Katalánců nezůstal po zahájení druhé půle dlouho. Fantastický nástup do poločasu ze strany Bilbaa gólově korunoval Oihan Sancet, který si ve vápně našel centr Nica Williamse. Další obrat v zápase mohl být na světě po hlavičce Guruzety, střelec první branky tentokrát netrefil zařízení.

Obrana Barcy ale měla plné ruce práce především s Nicem Williamsem, jenž se nebál jít do souboje jeden na jednoho a několikrát zajímavě zakončoval. Na straně hostů hrozil zejména Yamal, který se ještě před koncem základní hrací doby dostal do samostatného úniku, jenže po kličce gólmanovi trestuhodně netrefil prázdnou bránu.

Zápas tak dospěl do prodloužení a na konci jeho první části udeřil střídající Iňaki Williams. Ten ideálně využil dobrého napadání svých spoluhráčů na půlící čáře. Následný rychlý kontr pak nadvakrát úspěšně zakončil, když jeho první pokus skončil na tyči, míč se k němu však odrazil zpět přímo na kopačku. Hosté už s výsledkem více nezmohli, naopak sami ještě jednou inkasovali v samotném závěru přičiněním Nica Williamse.

Barcelona tak na Bilbao nestačila a s pohárovou soutěží se loučí. Úředním hracím dnem prvního dějství semifinále je 7. únor.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Krausio_Real_M

Krása

Reagovat
celeb

Dychvyrazajuca neschopnost vedenia robit nieco v stave, ked je ocividne jasne, ze Xavi je ako trener totalne neschopny. Dokedy budeme cakat a stracat okrem casu a doveru veritelov, fanuskov a aj samotnych hracov, ktori dosli do Barcelony s ocakavanim vyhier, trofeji, ale hlavne atraktivnej hry pod schopnym vedenim?

Toto bola posledna realna sanca na aspon nejaku uspech v tejto sezone. S tym, ake je zlozenie kadra je to totalne zlyhanie. Lenze ani tak Xaviho - to je jednoduchy panak, ktory ani nie je schopny zhodnotit sucasny stav, ako vedenia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele