semifinále - odvety
29.02.2024 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Athleticu (© AFP)

Athletic předvedl v „atletickém“ měření sil finálový spurt, tempo diktovali Williamsové

Athletic zvítězil v semifinále Copa del Rey nad Atlétikem Madrid 3:0 a v součtu s výhrou z úvodního duelu suverénně postoupil. Jistotu dodala domácím zejména perfektní spolupráce bratří Williamsů. Ve 13. minutě se nejprve po centru mladšího Nica krásným volejem prosadil zkušenější Iňaki a v závěru prvního dějství si hvězdní sourozenci při další pohledné akci role vyměnili. Zatímco Baskové si zahrají pohárové finále již potřetí za posledních pět let, Los Indios se v něm od celkového triumfu v sezoně 2012/2013 neobjevili.

Domácí sice v předešlém ligovém kole padli na půdě Betisu, jejich forma ovšem byla mnohem lepší než Madriďanů. Atlético totiž v únoru zvítězilo pouze v jednom ze šesti utkání, přičemž naposledy jen remizovalo na hřišti poslední Almeríe. Los Colchoneros navíc nemohli při dotahování jednogólového manka z předchozího klání počítat se svou největší hvězdou Antoinem Griezmannem.

První nebezpečnější pokus si už v šesté minutě připsal Samuel Lino. Mladý Brazilec na zadní tyči zakončoval centr z pravé strany. Střela mu však příliš nesedla, a tak pohotově zakročil Julen Agirrezabala. O sedm minut později přišla první erupce radosti, o kterou se postarali bratři Williamsové. Nico jako mladší z dvojice našel fantastickým centrem Iňakiho, jenž ještě lepším volejem propálil vše, co mu stálo v cestě.

Oba sourozenci byli v úvodním dějství k nezastavení, což vyústilo ve 42. minutě v druhou branku. Tentokrát si role vyměnili, když Iňaki po krásném průniku po pravé straně našel v pokutovém území Nica, jenž dorazil míč do sítě.

Druhý poločas byl o několik minut opožděn kvůli kolapsu fanouška v hledišti. Po jeho zahájení pokračovala show domácích. V 50. minutě si mohl trhat vlasy Oihan Sancet, který z dobré pozice trestuhodně přestřelil poloodkrytou branku. Náladu si však zlepšil po hodině hry, kdy jeho pokus vyrazil Jan Oblak jen na kopačky Gorky Guruzety, jenž se z dorážky nemýlil a potřetí rozjásal fanoušky Athleticu. Atléti se z ledové sprchy probrat nedokázali a do konce utkání ani jednou neskórovali.

Domácí tak potvrdili formu na svém stadionu a postoupili do finále španělského poháru, které je bude čekat 6. dubna v Seville proti Mallorce.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (24)

Přidat komentář
Jordi Alba

Athletic a posledních 5 let v CdR.

19/20 Prohra ve finále.

20/21 Prohra ve finále.

21/22 Prohra v semifinále.

22/23 Prohra v semifinále.

Takhle herně namotivovanej tým na pohár každej rok jsem snad neviděl. Jestli zase v rozhodujícím zápase odehrajou totální tužku, tak ať to rozpustí a poslední zhasne.

Reagovat
MarcoBanco

Ten pohár by si fakt už zaslúžili, blbé je, že ani tej Mallorce to nejde nepriať

Reagovat
sergi

Súhlas, Bilbao je sympatický klub a to že si zakladajú na Baskoch. Na druhú stranu, Mallorca tam má dvoch Slovákov, čo nemalým sústom pomohli dostať sa do finále po 20+- rokoch (ak sa nemýlim).

Reagovat
MarcoBanco

Tak tak

Reagovat
sergi

Reagovat
Shevchenko

Za posledních 15 let je to šesté finále, zatím 5x prohráli

Reagovat
Kucka

Snad to letos urvou

Reagovat
Salfovic

Parádní složení finále, to budou ručníkáři nadšení Ještě by mohla skončit Girona před Barcou a superpohár se bude vracet do Španělska.

Reagovat
Seydou Doumbia

3 nudné týmy + Real no za to asi SA platit nechtěla

Reagovat
Jordi Alba

* nudné týmy + Girona.

Reagovat
Seydou Doumbia

pro mě jo ale vysvětlí to velbloudářům

Reagovat
Phillipinho

To by bylo genialni slozeni Supercopy

Reagovat
ratusek

Reagovat
Raul=Real

Taktik Simeone sa opäť ukázal po grcanici v Milane, pre zmenu výprask

Reagovat
Seydou Doumbia

Zas je to ikona s gigantickým platem, on je asi nedotknutelný ne?

Reagovat
Raul=Real

Však práve vytiahol Aletov na top uroven a drzi ich tam +- stale. Poďakovať mu a vziať moderneho trénera ktory ten kader posunie ešte vyššie...uz pred rokom bolo neskoro...za zasluhy ho tam budu drzat a tuto sracku hrat donekonečna

A tie jeho taktické prvky to je na pohľadanie najprv defenzivny zaloznik hraje utocnika, pocas zapasu sa presúva do zalohy a skonci na obrancovi...a medzitym vystrieda zaloznika za obrajcu a obrancu za utocnika a uz ani hráči nevedie čo maju hrať a tieto šachy potom tak vyzeraju ze budu radi za top4 a v LM koniec po osemfinále

Reagovat
Seydou Doumbia

To jsem si říkal už dřív že by ho mohli vyměnit, ale dokud neudělá nějakou velkou ostudu tak tam asi bude dalších 10 let.

Reagovat
Phillipinho

Jakoby Cholo ma svoje mouchy, nicmene bych urcite nesvaloval vinu na neho. Ba naopak. Podivej se na letni prestupove okno. Azpilicueta zadarmo, Soyuncu zadarmo, Galan za 3 mega euro. Dva z nich uz po pulce sezony ani v tymu nejsou. Tohle jsou posily pro tymy, ktery ma hrat o tituly?

Podivej se na defenzivu - nejlepsi stoper ze 35 lety Witsel, coz neni ani stoper. Opet se zeptam - s timhle ma hrat Simeone o tituly?

V utoku se spolehat na Moratu, ktery mel dobry vstup do sezony, ale poslednich 9 zapasu neni schopen toho gola uz dat. Za to muze Cholo?

S timhle ma hrat Cholo o neco vice nez TOP 4 v lize? Rekni mi trenera, ktery by z tohodle dead kadru plneho prestarlych hracu vytahnul neco lepsiho? Po dnesku se v mediich uz pise o tom, ze v lete prijde velka "limpieza" a 8-12 hracu odejde. Uz bylo nacase. 3 roky zpatky...

Reagovat
Atalanta

Reagovat
stepankana

No jo, ale kdyby se změnil trenér, tak se dá alokovat pár desítek milionu na posily z Cholova platu. Bere 29 mil eur na rok. To je šílený. Každá výrazná managementová změna může mít velké důsledky, bezesporu, což koneckonců můžeme vidět u United. Každopádně kdybychom se měli bát změn, tak Atléti trénuje dodnes Manzano.

Reagovat
stepankana

*14 mil, já to snížení nějak nepostřeh..

Reagovat
Phillipinho

Bere 12 milionu euro myslim. A zaslouzene stale nejvic z celeho kadru.

Reagovat
Phillipinho

Simeone prodlouzil smlouva s platem asi 12 mega euro rocne. Uz teda zdaleka neni nejlepe placenym trenerem sveta, jak casto lide mylne zminuji...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak pořád na trenéry asi gigantický plat ne? Vůbec nevím kolik berou koučové, nikdy jsme to ani nehledal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele