semifinále - 1. zápasy
31.01.2012 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

CD Mirandés - Athletic Bilbao 1:2

První semifinálové utkání letošního ročníku Španělského poháru je za námi. Překvapení turnaje, třetiligový celek Mirandés, přivítalo na domácí půdě favorizovaný Athletic Bilbao a i tentokrát Mirandés chtěl favorita potrápit. Athletic v Mirandésu nakonec zvítězil díky dvěma zásahům Fernanda Llorenteho.

Athletic je určitě soupeř jiné třídy a v semifinále poháru už se pochopitelně nesmí podceňovat žádný celek. S tímto také hostující celek do zápasu vstoupil a od samého úvodu tak byl znát kvalitativní rozdíl mezi oběma kluby. Athletic se dral od začátku do útoku a dokazoval, proč bojuje o poháry v nejvyšší španělské soutěži.

Po opatrném úvodu šli hosté do vedení v 18. minutě a netrefil se nikdo jiný než kanonýr a nejlepší střelec klubu Fernando Llorente. Z levé strany poslal přesný centr před branku De Marcos a Llorente už neměl problém zakončit do poloodkryté branky - 0:1.

Druhá trefa pro hosty přišla o deset minut později a znovu se o ni postaral Llorente. Ten si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území, uvolnil se přes jednoho spoluhráče a přízemní střelou poslal svůj celek do dvoubrankového vedení. To si Athletic udržel bez problémů do konce prvního poločasu, který tak skončil výsledkem 0:2.

Do druhého dějství nastoupili hosté s cílem udržet vedení, popřípadě přidat další gól. Domácí naopak chtěli minimálně snížit na rozdíl jediné branky, aby měli do odvety alespoň nějakou naději na úspěch. Aktivněji začali znovu fotbalisté Athleticu a ve 48. minutě zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Ander Herrera, ale gólman Nauzet byl na svém místě.

Celkově toho ve druhém poločase k vidění příliš nebylo a většina pokusů o střelu končila mimo branku. Zmínit by se dala situace čtvrt hodiny před koncem utkání. Obránce Mirandésu Raúl García se ujal exekuce volného přímého kopu a povedenou tvrdou ranou pořádně protáhl gólmana Iraizoze v brance Athleticu.

Závěr utkání nám nakonec přinesl nějaké zajímavé situace a diváci, kteří odešli ze stadionu dřív, tak mohli litovat. V první minutě nastaveného času se domácím povedlo zčistajasna snížit na 1:2. Hosté nedokázali dostat do bezpečí odražený balón, na který si počkal Lambarri a střelou do protipohybu gólmana snížil na 1:2.

Po tomto gólu domácí ucítili šanci na vyrovnání a byli velmi blízko. Ve čtvrté minutě nastavení se ten samý hráč dostal do dobré hlavičkové pozice a mohl srovnat na 2:2, ale jeho pokus tentokrát skončil nad brankou a Athletic si tak pohlídal své těsné vítězství.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Verim, ze domaci vyhraju aspon 1:0 a v odvete udrzia zapas bez golov to by bola krasna senzacia

Reagovat
smazaný uživatel

SEnzace možná, ale realita je jiná, Bilbao se chytl oa Llorente začal dávat goly spíš bych řekl, že Bilbao nenchá nci nahodě venku vyhraje a pak doma podle potřeby bude hrát

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao si tohle bude chtít pohlídat bo si postupem do finále zajistí EL

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj dvou baskických celků v semifinále? To by čekal málokdo a už vůbec ne s Mirandés....V tomto zápase se překvapení nestane, jasná 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele