osmifinále
06.12.2023 18:00 CET
0 : 2
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Oslavy slávistických hráčů (© AFP)

Slavii víkend na cestách poznamenal. Urputný Hradec v prodloužení doplatil na zničený trávník

Slávisté zvítězili v osmifinále MOL Cupu v Hradci Králové 2:0 po prodloužení a nadále mohou snít o obhajobě trofeje. Navzdory tomu, že hosté nastoupili prakticky v plné sestavě, se jejich postup nerodil vůbec snadno. Houževnatí Votroci totiž drželi nerozhodný stav až do 109. minuty, kdy jejich naděje na penaltový rozstřel potopil rozhodujícím gólem Conrad Wallem. Norskému mladíkovi pomohlo zablácené místo před brankou domácích, díky kterému se míč šťastně odrazil za záda Adama Zadražila.

Většinu prosněžené soboty strávili hráči Slavie na ucpané dálnici, po níž se toužili dostat do dalekého Zlína. Na jih Moravy se nakonec skutečně v noci dostali, ráno na ně však čekala informace, že duel proti Ševcům se kvůli nezpůsobilému hřišti hrát nebude. Tento jev nebyl ve Fortuna lize ojedinělý, stejný osud totiž potkal i zápas Hradce v Českých Budějovicích. Oba soupeři tak byli natěšení na pohárový souboj, jehož favoritem byli navzdory nepřesvědčivé bilanci vzájemných duelů z posledních let sešívaní.

Hradecký trenér Václav Kotal se nebál proti velkému favoritovi pustit do hazardu se sestavou, když do základu poslal několik fotbalistů bez pořádné zápasové praxe. Na nesehranost mohli domácí doplatit už v úvodní pětiminutovce, ale technický pokus Tomáše Vlčka zpoza šestnáctky zlikvidoval Zadražil a Václav Jurečka krátce nato po samostatném úniku těsně minul.

Kromě toho však Votroci drželi se svými soupeři krok ve všech aspektech hry a v dalším průběhu první půle je do šance nepustili. Naopak sami mohli chvíli před pauzou udeřit, jenže střelu Daniela Haise v posledním momentě zblokoval Oscar Dorley.

Start druhého poločasu patřil stejně jako začátek zápasu sešívaným. Ve 48. minutě se nenechal odstavit od balonu Mojmír Chytil a po rychlé otočce z hranice vápna vypálil. Jeho projektil se však pouze otřel o horní tyč.

Stejný hráč se do nebezpečného zakončení prodral po hodině hry, ani tentokrát ale neseřídil správně mířidla a razantní ránu poslal mimo tři tyče. Spravit chuť si mohl Chytil v 74. minutě, jeho střelu po úniku z levé strany ovšem skvěle zneškodnil včasným výběhem Zadražil.

Jasnou převahu Pražané v základní hrací době nakonec v přesný zásah neproměnili, a duel tak dospěl až do prodloužení. V něm si mezi unavenými obránci Východočechů naskočil na centr Mick van Buren, připraveného Zadražila ale nepřekonal.

Promrzlí diváci se kýženého gólu dočkali až ve 109. minutě, kdy po hlavičce Wallema a smolném odskoku pro Zadražila propadl míč do sítě. Na odpověď už Hradečáci síly nenašli, naopak tečku za zápasem udělal zásahem do prázdné brány Van Buren.

Po solidním průchodu domácí soutěží a jízdou v rámci Evropské ligy se tak slávisté dočkali s velkou dávkou štěstí úspěchu i v MOL Cupu. Svého soupeře pro čtvrtfinále, do kterého postoupili počtvrté za sebou, se dozví osmého prosince.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (15)

Přidat komentář
Greny

Jako ale celkem zajimavej zápas ještě by mě teda zajímalo zda ho Ogbu trefil ve vápně a druhy gól Slavie zda někdo řešil protože mě to přišlo jako ofsajd

Reagovat
Firkraag

Hradec se dost porazil sám. Ogbův loket za mě na 95% mimo vápno. Jako ofsajd se mi to jevilo taky, ale vraceli se tam dva hráči Hradce ještě a žádný záběr neukázali, poněvadž je to nenapadlo.

Reagovat
Shevchenko

Zastavoval jsem si to a za mě spíš ofsajd, ale těžko říct. Budu doufat že na to rozhodčí mysleli a vyhodnotili to tak, že to ofsajd nebyl, nicméně že v ČT to nikdo nezmíní a režie neukáže opakovaný záběr mě zase utvrdilo v tom, jací totální amatéři to jsou.

Reagovat
Firkraag

V ČT se sami vystavují do ofsajdu při penaltě. Tam není šance, že by je to napadlo. A ono teda, kdyby ti dva Hradečáci nebyli imbecilové, tak se zastaví a ofsajd je to 100%.

Reagovat
Losinho

Reagovat
srandamač

Kdyby ten loket byl ve vápně, tak by to byla penalta, ale jelikož to bylo mimo a max na žlutou, tak nemohl intervenovat. Alespoň takhle se mi to jeví.

Reagovat
Greny

Jo s tím souhlas , ani si nejsem jistý kam ho trefil, spíš ten ofsajd mě zajímal víc zda řešili nebo ne páč ČT nic neřekla neukázala znovu nic

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
dave30

To bylo jasné od minulého pátku, kdy Šmicer povídal, že Hašek je jeho jasný favorit...

Tak snad ho časem nepřeplatí nějací Arabové.

Reagovat
bobis21

V květnu před eurem

Reagovat
dave30

Asi tak...

Reagovat
Bakary3

Nebo to udělá tzv. na Vrbu, celou dobu bude lakovat, jak nic nemá a hned po euru uděla papa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nieuwendyk

Náš expert z Libanonu. Vždyť jej fotbal vlastně nebaví, zajímá jej jen islám a parní stroje

Ale chápu, nemáme nic proti němu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele