semifinále
05.04.2023 20:15 CET
3 : 2
po prodloužení
(1:1, 2:2)

Reportáž

Václav Jurečka (© twitter.com/slaviaofficial)

Slavia si ve strhující bitvě o Vršovice vysloužila střet s arcirivalem. Finále nabídne derby „S“

Slavia zdolala v semifinále MOL Cupu vršovického rivala Bohemians 3:2 po prodloužení a po roční pauze si opět zahraje pohárové finále. Ke střetu s ještě větším pražským sokem Spartou, ke kterému v rozhodujícím souboji o trofej dojde poprvé od sezony 2001/2002, ji po remízové základní hrací době dovedl vítěznou trefou ve 110. minutě střídající Václav Jurečka, jenž si po loňské účasti ve finále se Slováckem duel o trofej zopakuje.

Klokani porazili sešívané v roli hostujícího celku naposledy v roce 1993, tentokrát ovšem měli výjimečnou motivaci tuto statistiku změnit. Bohemians se nacházeli ve skvělé formě, když zvítězili v pěti předchozích soutěžních duelech a v ligové tabulce figurovali na čtvrtém místě. Kvalita kádru byla ale jasně na straně Slavie, která chtěla po roční pauze opět uzmout pohárovou trofej. K tomu jí měl pomoci i Mick van Buren, jenž se gólově prosadil v posledních dvou ligových kláních.

Bez Michala Berana a Jana Matouška, kteří kvůli dohodě klubů nemohli nastoupit, vyběhli Klokani po slavnostním výkopu tenistky Petry Kvitové do duelu v Edenu. Sešívaní v úvodu demonstrovali kombinační kvalitu a soupeři půjčovali míč jen minimálně. Když už ale hosté balon získali, rychle vyráželi do protiútoků. Po jednom z nich Erik Prekop ve 12. minutě Ondřeje Koláře ještě neprostřelil, o dvě minuty později už ovšem slovenský útočník samostatný únik z úhlu proměnil v přesný zásah a poslal Bohemku do vedení. Odpovědět mohl rodák z Atén Christos Zafeiris, jenže ve vyložené šanci přestřelil. Ve 23. minutě už ale diváci vyrovnání viděli. Prudký centr z levé strany se v malém vápně šťastně dostal k Davidu Douděrovi, jenž neměl problém dopravit míč do odkryté sítě.

Slávisté po návratu z kabin drželi soupeře pod prakticky permanentním tlakem, vyložených příležitostí si ovšem příliš nevytvořili. Remízový stav mohl v 57. minutě zvrátit van Buren, jenže jeho pokus u pravé tyče reflexivně zlikvidoval Martin Jedlička. Po fantastickém průniku a přihrávce Zafeirise měl na kopačce branku střídající Jurečka, kterého však vychytal Jedlička a následnou dorážku Douděry vykopl před brankovou čárou Antonín Křapka. Místo gólu Slavie tak naopak zafungovalo ohrané klišé "nedáš, dostaneš" a v 84. minutě poslal Bohemku do vedení Martin Hála, jenž obloučkem přehodil nešikovně vyběhnuvšího Koláře. Sešívaní si poté vytvořili dostatečné množství šancí a z té poslední vyrovnali, když Douděrovo sklepnutí zužitkoval hlavou Ondřej Lingr.

V prodloužení chtěli domácí využít euforie ze srovnání a opakovaně se tlačili před bránu hostů. Matěj Jurásek v úvodu přidané doby vypálil z pravé strany, Jedličku ale na bližší tyči nepřekonal. Po změně stran už Klokani obrovský tlak Slavie neustáli. Jurečka v několikáté šanci využil odraženého míče ve vápně a prudkým projektilem pod břevno poslal sešívané poprvé v zápase do vedení, které už svěřenci Jindřicha Trpišovského uhájili.

Slavia tak po strhující bitvě postoupila do finále, které sehraje 3. května na hřišti Sparty. Klokani naopak svou pouť ukončili těsně před jeho branami.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele