čtvrtfinále
01.03.2023 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Slovácko pohár neobhájí, do semifinále MOL Cupu postoupili Bohemians

Sen Slovácka o obhajobě vítězství v MOL Cupu se rozplynul před branami semifinále. Mezi nejlepší čtyři mužstva soutěže pronikli na úkor Uherskohradišťských pražští Bohemians, kteří postup ze čtvrtfinále národního poháru oslavili po čtyřleté pauze.

Pražané nebyli v souboji se Slováckem favority, dali si však záležet na dobrém vstupu do utkání. A tak již v první půli postavili základy pro triumf. První šanci ještě domácí přečkali. Centr Čermáka prodloužil na přední tyči Köstl a do zakončení se nakonec dostal Kadlec, ten ovšem bránu netrefil.

Po 20 minutách hry už se ale Vršovičtí radovali. Köstl byl na pravé straně hřiště vybídnut k tomu, aby pasem do pokutového území vyhledal spoluhráče. Jeho prudkou přihrávku sice vystihl gólman Slovácka Nguyen, ten však skákavý míč vyrazil pouze k přibíhajícímu Čermákovi, jenž poslal balón do sítě. A do přestávky se hosté prosadili ještě jednou. Centr Kovaříka od rohového praporku našel Hůlku, který hlavičkou překonal Nguyena.

Zkraje druhé půle mohli jít Pražané dokonce do vedení o tři branky, nicméně zakončující Hůlka tentokrát přestřelil svatyni soupeře. Po změně stran se konečně probudilo také Slovácko. Kohútova hlavička ovšem skončila v náruči brankáře Bohemians Jedličky. Hofmann zase ve slibné příležitosti mířil nepřesně.

Šance měli nadále i hosté. Nguyen musel zasahovat proti střele Matouška i Köstla, přičemž v obou případech byl strážce brány domácích úspěšnější. V závěru zápasu kulminoval nápor Slovácka, jenž rezultoval alespoň ve snižující trefu. Centr Siňavského proměnil v gólovou hlavičku Hofmann, ten ale pouze korigoval výsledek. Bohemians tedy uhájili poměrně nečekaný postup.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

4:1

Reagovat
oli9

V kterém vesmíru uvidím tolik gólů?

Reagovat
oli9

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele