čtvrtfinále
17.03.2024 13:45 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Atraktivní přestřelku v Londýně ovládla Chelsea. Lišky zastavilo ve stíhací jízdě vyloučení

Chelsea porazila ve čtvrtfinále FA Cupu na vlastní půdě druholigový Leicester 4:2. Zdálo se, že Londýňané projdou do další fáze soutěže poměrně lehce, když navzdory neproměněnému pokutovému kopu Raheema Sterlinga vedli po první půli o dvě branky. Hosté ale po změně stran zabrali a krátce po hodině hry zásluhou Stephyho Mavididiho vyrovnali. Blues, kteří měli i s nastavením více než 20 minut výhodu jednoho muže navíc, ovšem našli na trefu odchovance Arsenalu odpověď a gólem střídajícího Carneyho Chukwuemeky převrátili skóre na svou stranu.

Modří se tak Liškám do jisté míry pomstil za prohrané finále z roku 2021.

Leicester po loňském sestupu z Premier League statečně zápolil ve druhé nejvyšší soutěži a měl nakročeno k návratu mezi anglickou elitu. Skutečnou sílu kádru si mohl otestovat proti Chelsea, která v předchozí fázi vyřadila Leeds, jednoho z největších ligových konkurentů Lišek. Ty se sice nenacházely v nejlepším výsledkovém rozpoložení, dařilo se ale Jamiemu Vardymu, jenž vstřelil poslední tři góly svého týmu.

První zajímavý moment zápasu přišel hned ve čtvrté minutě, kdy Cole Palmer zkoušel elegantní patičkou překvapit bránící řady Leicesteru, míč ale s notnou dávkou štěstí odvrátil Callum Doyle. Ve 13. minutě už se skóre přepisovalo, když se jako tank prodral obranou hostů Nicolas Jackson, který svou pohlednou akci zakončil přesným pasem na Marca Cucurellu, pro něhož nepředstavovalo zasunutí míče do poloprázdné klece žádný problém. Druhou trefu domácích v úvodní půlhodině mohl přidat z pokutového kopu Sterling. Polský brankář Jakub Stolarczyk však přízemní pokus domácího útočníka vykopl. Hráč s jamajskými kořeny si chuť spravil v nastavení první půle, kdy po jeho skvostné přihrávce vstřelil zblízka druhý gól Palmer.

Hned zkraje druhého poločasu ale přišlo zdramatizování duelu. Postaral se o něj Axel Disasi, který při zpětné nahrávce nezvedl hlavu a z dobrých 35 metrů nechtěně rozvlnil síť svého týmu. Krátce nato mohl vrátit The Blues komfortní vedení Moises Caicedo, jenže Stolarczyk byl na zemi včas a pokus ztlumil. Šok v Londýně následně přišel v 62. minutě, kdy míč na levé straně hřiště obdržel Mavididi, který se následně vydal na pouť do vápna, kde si po několika přešlapovačkách udělal prostor a vypálil přesně k tyči. Více než čtvrthodinu před koncem byl pak po zásahu videorozhodčího vyloučen za zmaření jasné gólové příležitosti Doyle. Leicester poté srdnatě bojoval, ve druhé minutě nastavení se ale po precizní narážečce prosadil Chukwuemeka a zápas rozhodl. Úplnou pojistku pak přidal z rychlého brejku nádhernou ranou k tyči Noni Madueke.

Hosté tak na rozdíl od finále FA Cupu ze sezony 2020/2021 souboj s Chelsea nezvládli. Pokračování soutěže je na programu 20. dubna ve Wembley.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (2)

Přidat komentář
Svatej

Tak co, sem nebo pod prewko?

Reagovat
_Franklin_

Doplnte reportaz, dekuji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele