07.08.2016 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ibrahimović se v soutěžním debutu uvedl gólem. Rozhodl anglický superpohár

Pro švédského útočníka to v žádném případě nebyl žádný snový výkon, ovšem ten jeden klíčový moment tam je, a to všechny fanoušky Manchesteru United bude zajímat ze všeho nejvíc. Právě Ibrahimovićova trefa z poslední desetiminutovky přihrála Red Devils už 21. Community Shield v historii a ten první po třech letech...

Pro Zlatana šlo o vskutku ambivalentní výkon. Hned jeho první kontakt s balonem byl elegantní patičkou, jen chvíli před svou utěšenou hlavičkou po centru Antonia Valencii z 83. minuty nicméně švédská modla pro změnu nezvykle zaváhala ve vzdálenosti jen pár kroků od odkryté klece.

Dnes to však nebylo všechno pouze o Ibrahimovićovi. Hovořilo se samozřejmě i o Josém Mourinhovi, který předešlé tři anglické superpoháry s Chelsea získat nedokázal. Tentokrát své miniprokletí zlomil a v poválečné tabulce nejúspěšnějších trenérů čistě co do počtu trofejí přeskočil osmého Trapattoniho (23).

Mourinhovi ve Wembley poprvé udělal radost Jesse Lingard, kterému prostředí moderního stánku evidentně svědčí. V květnu zde Red Devils krásným volejem přihrál FA Cup, tentokrát dechberoucím sólem a zejména zesměšněním Wese Morgana alespoň načas poslal United to vedení.

Leicester se ve Wembley objevil poprvé od roku 2000, takže šlo o jeho premiéru po rekonstrukci, ale i on si v první půli vytvořil zajímavé příležitosti: Okazakiho střela byla sražená jen těsně vedle, přičemž Albrighton po rohu dokonce hlavičkoval do břevna.

Do druhé půle již v dresu Foxes vběhla i lednová posila Demarai Gray a právě jeho dravý průběh vpřed stál u zrodu vyrovnávací trefy. Tu nicméně nakonec bezprostředně umožnila až úsměvná malá domů od Fellainiho, která ani zdaleka neměla potřebnou razanci, a ve finále akorát pobídla Vardyho k banálnímu finiši.

Zbytek druhého poločasu byl až do Ibrahimovićova náhlého zásahu rozmělněn četnými střídáními (v Community Shieldu jich je na každé straně povoleno rovnou šest), k penaltovému rozstřelu se však směřovalo opravdu jen zdánlivě.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (672)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele