21. kolo
28.02.2024 18:00 CET
1 : 6
(1:3)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Osimhen s Kvaratskheliou dali proti Sassuolu vzpomenout na loňskou jízdu

Neapol otočila dohrávku 21. kola Serie A a porazila Sassuolo jednoznačně 6:1. Neroverdi se sice ujali vedení, to ale úřadujícího mistra v čele s Khvichou Kvaratskheliou a Victorem Osimhenem nastartovalo k velkému obratu. Nigerijec poslal černozelené do sestupového pásma hattrickem a asistencí, přičemž zaznamenal už devět tref ze šesti vzájemných klání. Domácí klub, který se rozloučil se svým dlouholetým koučem Alessiem Dionisim, tak schytal další ránu v boji o záchranu.

Neapoli nepomohla k lepším výsledkům ani opětovná změna na lavičce. Po Walteru Mazzarrim přišel Francesco Calzona, pod jehož vedením sice uhráli Partenopei nadějnou remízu s Barcelonou v osmifinále Ligy mistrů, poté však přišla ztráta v lize na hřišti Cagliari. Ještě o poznání větší trápení prožívalo dosavadním trenérem mládeže Emilianem Bigicou vedené Sassuolo, které se po sérii šesti klání v řadě bez vítězství jen zuby nehty drželo nad sestupovou propastí.

Dobrý vstup do utkání nezažili fotbalisté v černo-zelených dresech ani proti Neapoli, která kombinovala kolem jejich vápna, ohrožení brány se ovšem nedočkala. K ojedinělé příležitosti se dostali Neroverdi v 17. minutě a hned se radovali. Tvrdou ránu zpoza vápna namířil Uroš Račič přesně k pravé tyči, kam se Alex Meret natahoval marně. Po necelé půlhodině Partenopei srovnali, když Frank Anguissa posunul patičkou volnému Amiru Rrahmanimu, jenž propálil Andreu Consigliho. Vzápětí už hosté vedli, když z obdobné situace skóroval Osimhen. Na konci poločasu si nigerijský snajpr naběhl na průnikovou přihrávku a povedeným lobem přidal svůj druhý zásah.

Nástup do druhé půle měli fotbalisté Neapole opět aktivní, navíc se jim dařilo i v zakončení. Po necelých dvou minutách Kvaratskhelia zachytil rozehrávku domácích a naservíroval míč Osimhenovi, který tak snadno zkompletoval hattrick. Po chvíli Gruzínec skóroval sám, když si balon navedl ze strany a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V 75. minutě Kvaratskhelia využil nejistoty defenzivy Neroverdi a opřel se do odraženého míče, který napálil přesně do levé šibenice.

Neapol tak na hřišti Sassuola zlomila sérii mizerných výsledků. Oba celky sehrají další ligový zápas 3. března. Neroverdi se utkají s Veronou, Partenopei změří síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele