9. kolo
21.10.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Sassuolo předalo Laziu body na zlatém podnose. Minely v defenzivě trestaly zkušené opory

Sassuolo zaplatilo za minely v obraně nejvyšší možnou cenu, když v devátém kole Serie A prohrálo doma s Laziem 0:2. Neroverdi nepotvrdili pověst týmu, který dokáže trápit velkokluby, a už v úvodní půli dvakrát inkasovali. O oba tyto zásahy se postaraly dlouholeté opory Římanů, když se nejprve trefil Felipe Anderson a ve 35. minutě také Luis Alberto. Pohodlný náskok hosté po změně stran bez problémů ustrážili a došli si pro druhou venkovní výhru v ligovém ročníku.

Sobotní večer svedl na severu Itálie k souboji dva tabulkové sousedy, kteří doposud nasbírali stejný počet bodů. To bylo frustrující především pro hostující Lazio, od kterého se v roli vicemistra čekalo mnohem více. Nepovedený vstup do ligového ročníku začali Orli napravovat v posledních dvou zápasech, když nejprve zvítězili v Lize mistrů, na což navázali výhrou proti Atalantě. Naopak Sassuolo si z předchozích dvou klání odneslo pouze jeden bod, přičemž se střetlo s papírovými outsidery.

Andrea Consigli ukázal své fantastické brankářské kvality chvíli po uplynutí úvodní patnáctiminutovky. Nejprve po rapidním protiútoku vyrazil na rohový kop pokus Luise Alberta a z následné standardní situace dokázal zamezit hlavičce Alessia Romagnoliho s pomocí břevna. Po zbytečné chybě v rozehrávce domácího celku potěšil Felipe Anderson kotel fanoušků Biancocelesti. Celek z hlavního města totiž využil situace čtyři na jednoho. Sassuolo opět kapitulovalo po další katastrofální chybě ve 35. minutě. Po zmatku v pokutovém území doskákal míč až v Luisi Albertovi, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Otřesné úvodní dějství ze strany Neroverdi bylo výstižně shrnuto trojnásobným taktickým střídáním o poločasové přestávce. Přesto se výkon domácích vůbec nezlepšil a po dalším z rapidních protiútoků malém opět inkasovali. Po ráně Danila Cataldiho vibrovala tyčka ještě několik okamžiků. Zvrat nenastal ani chvíli po hodině hry, kdy Ivan Provedel dostal červenou kartu za hru rukou mimo své pokutové území. Tento verdikt hlavního sudího totiž správně anuloval videorozhodčí. Diváci až do trojnásobného hvizdu neviděli žádný přesný zásah.

Lazio tak dokázalo na Sassuolo vyzrát a přeskočilo jej v tabulce. Na vítězství se pokusí navázat 30. října s Fiorentinou, Neroverdi změří o dva dny dříve síly s Turínem FC.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele