17. kolo
22.12.2023 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Janova po proměněné penaltě (© AFP)

Prokletí domácího prostředí vydrželo Sassuolu až do konce roku. Janov v závěru spasil Ekuban

Janov zvítězil v 17. kole Serie A na půdě Sassuola 2:1. O úvodní trefu vypjatého duelu se ve 28. minutě postaral Andrea Pinamonti. Mladý útočník, jenž si zahrál jednu sezonu i v barvách Rossoblu, si tak v této sezoně připsal již šestý zásah a překonal tím svůj dosavadní rekord v dresu Neroverdi. Janované ovšem po změně stran zvýšili tempo a po proměněné penaltě se v samotném závěru dočkali výhry zásluhou skórujícího Caleba Ekubana. Černozelení tak prodloužili čekání na domácí triumf již na šest utkání v řadě, naopak Rossoblu potěšili své fanoušky ligovým vítězstvím po čtyřzápasovém strádání.

Když Sassuolo ve druhé polovině září porazilo na svém stadionu Juventus, jeho fanoušci rozhodně netušili, že na opravdu dlouhou dobu půjde o poslední domácí výhru. Takřka přesně po třech měsících od skalpu Staré dámy přivítali Neroverdi Janov, který venku nebodoval čtyřikrát za sebou. Z pohledu formy se tak mělo jednat o vyrovnaný duel, čemuž napovídal i pohled do tabulky, kde oba celky dělilo jen rozdílné skóre.

To se potvrdilo i v úvodních minutách utkání, během nichž byli diváci svědky atraktivních kombinací na obou stranách. Zápas se následně zásluhou několika nevybíravých zákroků vyostřil, o čemž svědčily i dvě karty žluté barvy, které obdrželi Mattia Bani a Armand Laurienté.

Druhý jmenovaný se ovšem ve 28. minutě dostal do samostatného úniku, ve kterém vybídl ke střele Pinamontiho a ten se pohledným lobem do odkryté sítě nemýlil. V nastavení prvního poločasu mohl pojišťovací trefu přidat Matheus Henrique, jeho rána ale mířila do míst, kde stál připravený Josep Martínez.

Janované se po změně stran dostali hned nadvakrát do slibné příležitosti ke srovnání skóre. V prvním případě však Milan Badelj mířil daleko nad horní tyč a ve druhém vystavil stopku střele Alberta Gudmundssona pohotový Andrea Consigli. O pár minut později zkusil štěstí z prostoru uvnitř velkého vápna Ruslan Malinovskij, i on ale narazil na zkušeného brankáře.

Sílící tlak nakonec vyústil ke hře rukou Martina Erliče a následný pokutový kop s přehledem proměnil Gudmundsson. Rossoblu ovšem ve svém snažení neustávali a po parádní akci Ekubana se radovali z vítězné rány.

Sassuolo tak na rozdíl od předchozích pěti vzájemných duelů tentokrát nebodovalo. V příštím kole se představí 30. prosince na půdě AC Milán, Janov o den dříve přivítá Inter.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele