5. kolo
22.09.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Lecce (© AFP)

Lecce si z vlastního hřiště staví pevnost, proti Janovu rozhodla božská střela Oudina

Fotbalisté Lecce zvítězili v pátém kole Serie A na domácí půdě proti Janovu 1:0. Giallorossi dokázali téměř hodinu trvající početní převahu, když byl po druhé žluté kartě ve 36. minutě vyloučen španělský obránce Aarón Martín, využít až v 83. minutě, kdy se parádní dělovkou prosadil Rémi Oudin. Papriky tak udržely neporazitelnost a stále mohou prohánět špičku italské nejvyšší soutěže, jelikož se posunuly na druhou příčku. Grifone navíc zdolaly po dlouhých 17 letech.

Domácí vstupovali do pátečního souboje v poměrně překvapivé roli, od startu ligového ročníku totiž nepoznali přemožitele a po čtyřech odehraných kolech se dokonce drželi na čtvrtém místě. Špatně na tom ovšem nebyl ani nováček z Janova, který v předchozím duelu uhrál velmi cenný bod s mistrovskou Neapolí. Do karet mu navíc hrál i fakt, že s Vlky prohrál naposledy v roce 2006.

Giallorossi začali utkání aktivně a snažili se diktovat tempo hry. Kromě několika spíše propagačních střel zpoza vápna ale v úvodu Josepa Martíneze neohrozili. To se změnilo až ve 21. minutě, kdy si na centr naskočil Nikola Krstovič, letní akvizice ovšem hlavou branku přestřelila. Janované postupem času převzali iniciativu, ve 36. minutě si však zbytek duelu výrazně zkomplikovali. Martín viděl druhou žlutou kartu, a předčasně tak musel zamířit do kabin. Trest mohl přijít hned po následné standardní situaci, Krstovič ale tentokrát hlavičkoval pouze do boční sítě.

Po změně stran zahrozil domácí křídelník Pontus Almqvist ranou z hranice šestnáctky, kvůli teči Johana Vásqueze však balon prosvištěl těsně vedle. Domácí díky přesilovce drželi míč na svých kopačkách častěji, kompaktní defenzivní blok hostů ale dlouho prolomit nedokázali, kvůli čemuž si nevytvářeli příležitosti. Dočkali se až v 83. minutě, kdy Oudinova tečovaná pumelice zapadla přesně k pravé tyči. Zbytek duelu si Salentini v pohodě pohlídali a posunuli se na průběžnou druhou příčku v ligové tabulce.

Lecce tak dotáhlo domácí duel do vítězného konce a udrželo si ligovou neporazitelnost. Tu se pokusí prodloužit 26. září, kdy se střetne s Juventusem. Janov změří o dva dny později síly s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele